Goan Mit Die Balle! is het thema van het Kèèsteenebal.
Goan Mit Die Balle! is het thema van het Kèèsteenebal. Foto: Persfoto

Kèèsteenebal: Goan Mit Die Balle!

Algemeen

Carnavalsvereniging De Kèèsteene houdt op zaterdag 10 februari haar traditionele Kèèsteenebal in residentie Gryphus in Vierlingsbeek. De 39e editie van dit carnavalsbal luistert naar de naam Goan Mit Die Balle! ‘Carnaval in het kwadraat zoals carnaval in het kwadraat hoort te zijn’, meldt Gryphus. 

Tijdens Goan Mit Die Balle! nemen De Kèèsteene afscheid van prins Cas d’n Urste en maken zij wel of geen kennis met hun nieuwe heerser prins Jorrit d’n Urste. Tevens zullen er tijdens Goan Mit Die Balle! artiesten van divers pluimage op het podium staan. Zo is er weer een aflevering van Zoaterdag Mit Rubke, is er Zotte Bies en een Wet Hok. Ook dit jaar is er weer geen optreden van Die Spreewälder Gurken en van de KèèsTena Ladies, maar wel van hofkapel Dè Stûtter Nie! en joekskapel Ut Moiste Kumt Nog. Nieuw dit jaar is De Grote Geile Gerrie Glitter Glijbaan Go Go Go en als vanouds is er ruimte in het programma gemaakt voor het traditionele Rustmoment, vorst Rik en vorst Coen en de dj’s Dick Und Doof.

Goan Mit Die Balle! begint om negen over negen en de toegang tot dit bal der ballen is gratis. Meer informatie over Goan Mit Die Balle! is te vinden op internet www.gryphus.nl of www.facebook.com/cvdekeesteene.