De boodschap van De Keieschieters aan automobilsten is helder.
De boodschap van De Keieschieters aan automobilsten is helder. Foto: Albert Hendriks

‘Die Lönders mit al die omleidingen...’

Carnaval

Carnavalsvereniging De Keieschieters uit Vierlingsbeek besloot zondag voorafgaand aan de receptie van prins Rick I en zijn prinses Karlijn van De Huibuuke in Overloon een komische noot toe te voegen aan de gedeeltelijke afsluiting (en de daarmee gepaard gaande wegomleidingen) van de Vierlingsbeekseweg in ‘Loën’. Onder het motto ‘Die Lönders mit al die omleidingen...’ werden de komborden beplakt met stickers met daarop een rechtstreekse tekstuele verwijzing/ omleiding naar Vierlingsbeek. 


Het trio van De Keieschieters is tevreden. Foto: Keieschieters.

“Toen wij ons prinsenuitkomen hadden, miste de gevel van de kerk ineens een vlag bij aankomst van De Huibuuk”, legt prins Roy I van De Keieschieters uit. “Daarom moesten wij natuurlijk ook even van ons laten horen.”

De ludieke actie werd ook opgepikt door onze lokale perscollega Albert Hendriks van Overloon Nieuws: www.overloonnieuws.nl/nieuws/1661812_carnavalsvereniging-de-keieschieters-verspret-vrolijk-met-ludieke-wegversiering?fbclid=IwAR2tZC4CxlnfIzPh6bn2ClHX4Jxn8ffdAXL1yRpvehYeMWV9sTDsnhEFJ4c#google_vignette

Het beplakte kombord in Overloon.
De boodschap van De Keieschieters aan automobilsten is helder.