De gemeente ontving veel klachten over de verwaarloosde glasbakken op het Vrijthof.
De gemeente ontving veel klachten over de verwaarloosde glasbakken op het Vrijthof. Foto: eigen foto

‘Glasbakken voor het einde het jaar vervangen’

Vierlingsbeek

De gemeente Land van Cuijk is zich bewust van de slechte staat van de glascontainers in Vierlingsbeek. Dat meldt een woordvoerder aan de dorpsraad naar aanleiding van ‘veel’ meldingen in de afgelopen week. 

“De staat van de containers is ons bekend. Afgelopen voorjaar zijn alle glasbakken in Land van Cuijk periodiek gekeurd. Naar aanleiding van het keuringsrapport zitten we nu in een inkoopproces om de bakken te repareren dan wel te vervangen. Gelet op de hoge kosten hiervan moet dit Europees aanbesteed worden, met de nodige looptijd van dien. Wij verwachten de glasbakken voor het einde van het jaar te kunnen herstellen dan wel te vervangen. Tot die tijd houden wij de situatie in de gaten en voeren we enkel noodmaatregelen uit als de situatie hierom vraagt.”

Ook de woordvoerder zag de oproep van de dorpsraad in Globaal en op deze website ‘om de situatie zo veel mogelijk te melden’. “Dit zal het proces echter niet kunnen versnellen. Meldingen over zwerfafval, bijplaatsingen en als de staat van de glasbak verandert en om een noodmaatregel vraagt, kunnen uiteraard nog steeds gemeld worden via MijnGemeenteApp”, zo besluit de gemeentewoordvoerder.