Winnaar Ben Willems neemt de beker in ontvangst van medeorganisator Rini Peters.
Winnaar Ben Willems neemt de beker in ontvangst van medeorganisator Rini Peters. Foto: Persfoto

Ben Willems opnieuw beste jeu-de-bouler KBO

Vierlingsbeek

Ben Willems is bij KBO Vierlingsbeek/Groeningen opnieuw gekroond tot winnaar van het traditionele jeu-de-boulestoernooi in Joffershof.

Na een tussenpauze van een jaar kon het onderlinge jeu-de-boulestoernooi weer worden georganiseerd in het plaatselijke gemeenschapshuis, dat dit jaar tot vreugde van de organisatie tevens de onkosten voor de zaalhuur op zich nam. Dit jaar was een recordaantal deelnemers van de partij. Het jeu-de-boulen kende de laatste jaren een flinke groei aan aantal deelnemers.

Door de organisatie (Jos en Rini) werd de loting verricht. Hierbij werd dit jaar geen verschil gemaakt tussen een heren- of damespoule. De uitslag van de loting werd naar iedereen gestuurd en iedereen kon al zien wie bij winst de volgende tegenstander zou kunnen worden. Na zeer spannende kwartfinales werden op woensdag 27 maart de halvefinalerondes gespeeld. Onder grote belangstelling van de afvallers en andere jeu-de-boulers van de KBO kwamen uiteindelijk Ben Willems en Toon Lenkens in de finale. Er werd door beide finalisten vervolgens gespeeld om twee gewonnen sets. De eerste setwinst ging met maar een paar punten verschil naar Ben, terwijl Toon de tweede set op zijn naam wist te schrijven.

Na een korte pauze was de spanning om te snijden. Uiteindelijk wist Ben de derde set te winnen. Hij werd daardoor voor de tweede keer kampioen van deze onderlinge binnencompetitie. Onder groot applaus van de toeschouwers mocht hij vervolgens de herinneringsbeker en de wisseltrofee in ontvangst nemen.

‘We kijken terug op een zeer geslaagd en sportief toernooi! Mocht er nog iemand bij het lezen van dit verslag denken dat het spelen van jeu de boules iets voor hem of haar is: voor informatie kan men altijd contact opnemen met Rini Peters, contactpersoon voor het jeu de boules, telefoon 06-34652343’, zo melden de organisatoren.