Kiki Smits overhandigt haar actiecheque aan Jacky en Mieke Schoofs.
Kiki Smits overhandigt haar actiecheque aan Jacky en Mieke Schoofs. Foto: eigen foto

Ondernemende Venrayse zussen steunen Alpe d’HuZes-actie

Vierlingsbeek

Teuntje Smits van Zoete Post en Kiki Smits van Label Kiki, twee ondernemende zussen uit Venray, vormen een bijzonder duo dat niet alleen de kunst van het maken zoete lekkernijen en unieke handgemaakte producten beheerst. Ze ondersteunen namelijk geheel belangeloos ook hun neef Peter Winkelmolen uit Vierlingsbeek en de andere leden van het Magnificient Alpe d’HuSix-team bij hun Alpe d’HuZes-actie.

Peter Winkelmolen gaat op 6 juni 2024, samen met onder andere zijn echtgenote Mieke en haar vader Arno en zus Jacky, weer deelnemen aan Alpe d’HuZes. Alpe d’HuZes is een sportief evenement waarbij zoveel mogelijk geld wordt ingezameld voor onderzoek naar kanker en verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker. Op de eerste donderdag van juni beklimmen deelnemers fietsend, hardlopend of wandelend de Alpe d’Huez, een berg in de Franse Alpen, voor dit goede doel.

In het hart van Leunen heeft Zoete Post van Teuntje een reputatie opgebouwd voor zoete lekkernijen. Haar brownies zijn niet alleen een streling voor de smaakpapillen, maar laten ook duidelijk Teuntje haar passie voor bakken zien.


Overhandiging cheque actie Teuntje Smits.

Label Kiki, het creatieve domein van Kiki in Venray, brengt op haar beurt unieke en handgemaakte producten voort. Sieraden, accessoires en decoratieve items dragen het stempel van originaliteit en vakmanschap.

De Alpe d’HuZes-acties zijn inmiddels afgelopen en een groot succes geweest. Zo heeft Teuntje met haar Alpe d’Huzes-actie 2010,99 euro opgehaald. Kiki heeft ieder jaar tijdens Black Friday de ‘Give back friday’-actie. Klanten krijgen op deze dag 10 procent korting op artikelen van Label Kiki en van de omzet doneert Label Kiki zelf 10 procent aan het goed doel. Dit jaar ging het geld van deze actie naar het Alpe d’HuZes-team The Magninicent Alpe d’DuSix. De opbrengst hiervan was 509 euro.