Jacky Schoofs en Peter Winkelmolen poseren bij het plaatsnaambord in Siebengewald.
Jacky Schoofs en Peter Winkelmolen poseren bij het plaatsnaambord in Siebengewald. Foto: Persfoto

Jacky Schoofs loopt van Duitse grens naar Noordzee: ‘Opgeven is geen optie’

Vierlingsbeek

Jacky Schoofs (21) neemt, net als haar zwager Peter Winkelmolen, zijn vrouw, haar zus Mieke en haar vader Arno, als lid van team The Magnificent Alpe d’HuSix, op 6 juni 2024 deel aan Alpe d’HuZes. Alpe d’HuZes is een sportief evenement waarbij zoveel mogelijk geld wordt ingezameld voor onderzoek naar kanker en verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker. Op de eerste donderdag van juni beklimmen deelnemers fietsend, hardlopend of wandelend de Alpe d’Huez, een berg in de Franse Alpen, voor dit goede doel. Jacky komt onder het motto ‘Opgeven is geen optie’ speciaal voor haar nicht Saar, de door deze vreselijke ziekte getroffen dochter van Peter en Mieke, in actie. 

“Aangezien het leeftijdsverschil tussen Saar en mij erg klein is, was het erg moeilijk voor mij toen ze ziek was. Het is nu alweer acht jaar geleden, ik zat toen in havo 2. Saar voelt in sommige opzichten namelijk meer als een zusje. Daarnaast moest ik tegen mijn oma Hanny Schoofs-Cremers in 2021 vaarwel zeggen vanwege kanker. Kanker is een ziekte die we allemaal kennen en waar we vanaf willen. Daarom ben ik vastberaden om volgend jaar die berg op te lopen of te kruipen.”

Haar  team zet verschillende acties om geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding. “Maar ik wilde zelf ook graag iets plannen”, meldt ze. “Ik ben van mezelf erg creatief en stiekem wel een dromer. Ik kwam op het krankzinnige idee om van de Duitse grens naar de Noordzee te gaan lopen. Aan het begin waren mensen een beetje aan het twijfelen of het wel wat zou zijn en of ik dat wel kon, aangezien sommige dagen meer dan 30 km lopen waren, maar inmiddels is iedereen erg enthousiast en hebben meerdere mensen uit mijn familie een zaterdag meegelopen of ze gaan nog meelopen. In totaal is het een tocht van 180 km.”

En het idee om onder de titel ‘Van Oost Naar West’ te gaan vloggen kwam eigenlijk tegelijkertijd met het idee om te gaan lopen, zo vervolgt ze. “Ik heb als tiener een YouTube-kanaal gehad. Dit was de afgelopen jaren nogal verwaterd. Het leek me daarom het perfecte moment om dit weer eens op te pakken. Ik weet gelukkig dus al hoe ik video’s moet bewerken, haha. Ook maak ik onderweg bij elk plaatsnaambordje een foto voor mijn Instagramaccount @JustJackyx.”


Samen met Saar in Nuland. 

Jacky is tijdens haar wandeltocht voor het goede doel te volgen via de YouTube-link  https://youtube.com/@JustJackyX?si=M3CSMXbDEucMjDLK 

Vanaf 25 november komt er elke week een aflevering online.

Haar actie steunen kan via de link https://www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraisers/JackySchoofs/alpe-dhuzes