Sinterklaas en zijn pieten kijken uit naar hun ontvangst in Vierlingsbeek en Groeningen.
Sinterklaas en zijn pieten kijken uit naar hun ontvangst in Vierlingsbeek en Groeningen. Foto: Persfoto

Sinterklaas komt op zondag 19 november naar Vierlingsbeek en Groeningen

Vierlingsbeek

‘De intocht van Sinterklaas 2.0 was vorig jaar een groot succes. Vandaar dat we, met wat kleine aanpassingen, willen voortborduren op de intocht van afgelopen jaar. Op zondag 19 november zullen wij Sinterklaas en zijn pieten gaan verwelkomen in Vierlingsbeek. We verzamelen tussen 10.45 uur en 11.00 uur op het plein tussen de basisschool en de kerk. De auto’s graag parkeren op het Vrijthof’, zo meldt het Sinterklaascomité Vierlingsbeek in een eerste aankondiging. 

Om 11.00 uur vertrekt het gezelschap vervolgens richting de Maas via de route Pastoor Janssenstraat, Laurentiusstraat en Staaiweg. Nadat Sinterklaas en zijn pieten welkom zijn geheten en voet aan wal hebben gezet bij het pontveer in Vierlingsbeek, wordt koers gezet naar de kerk, waar vanaf 12.00 uur verschillende spelletjes en activiteiten op het programma staan, zoals ‘Op de foto met piet’, ‘Paardje rijden’ en natuurlijk is ook een ontmoeting met Sinterklaas mogelijk. Om 14.00 uur zijn de ontvangstfestiviteiten in Vierlingsbeek afgelopen.

Voor volwassenen is er gelegenheid om koffie/thee te kopen. Hiervoor wordt een bijdrage van 1 euro gevraagd. Er kan contant en/of met behulp van een QR-code worden betaald.

Sinterklaas brengt diezelfde middag ook nog een bezoek aan de kinderen in Groeningen. Zij worden hierover nog geïnformeerd.

Vorig jaar kreeg elk kind bij binnenkomst een keycord met knipkaart waarop zijn of haar naam werd geschreven. Dit jaar is het verzoek van de organisatie - namens Sinterklaas en zijn pieten - om de naam duidelijk leesbaar op een kaartje of sticker te schrijven. De Sint zal aan het einde van de middag de kinderen met de mooiste creaties extra in het zonnetje zetten.

Voor meer informatie kijk op de Facebookpagina Sint in Vierlingsbeek en Groeningen:
Vierlingsbeek, oktober 2023... - Sint in Vierlingsbeek en Groeningen | Facebook