Zangroep Evergreen Vierlingsbeek houdt op zaterdag 25 november een concert in de kerk.
Zangroep Evergreen Vierlingsbeek houdt op zaterdag 25 november een concert in de kerk. Eigen foto (website)

Popconcert ZEV met drie gastkoren: zing on tour

Vierlingsbeek

Zanggroep Evergreen Vierlingsbeek (ZEV) houdt op zaterdag 25 november vanaf 20.00 uur onder de titel ‘ZEV Popconcert: zing on tour’ samen met drie gastkoren weer een concert. De locatie is deze keer de Laurentiuskerk in Vierlingsbeek. De gastkoren zijn: De Streetsingers uit Weert, close-harmonykoor Razzmatazz Harmonists uit Weert en gospelgroep Lichterlaaie uit Eindhoven. 

ZEV, Zanggroep Evergreen Vierlingsbeek, is een groep van ongeveer vijfenveertig zangers en zangeressen die met veel enthousiasme popsongs ten gehore brengen voor een breed publiek. Naast evergreens is het repertoire opgebouwd uit musicalsongs, gospels, jazz-achtige nummers en popsongs. Van Heartache tonight van The Eagles tot Mr. Blue Sky en van Shallow van Lady Gaga tot Liever dan Lief van Doe Maar. 

Zingen is leuk en dat wil het koor graag delen met het publiek. Bijna alle nummers worden minimaal vierstemmig gezongen. ZEV treedt enkele keren per jaar op en wordt live begeleid door een combo met gitaar, basgitaar, piano en drums. Het koor staat onder de professionele leiding van dirigent Kenny Jansen die zorgt voor de kwaliteit van de zang en het uitdragen van de swing van de popsongs. Zingen met de puntjes op de i. 

De Streetsingers is een gemengd koor en bestaat uit zo’n zestig leden. Het is in 1980 opgericht door Noël Seerden, die tot op de dag van vandaag nog steeds de dirigent is. Door de jaren heen hebben zich steeds enthousiaste nieuwe stemmen aangesloten. Het koor laat van zich horen tijdens bijvoorbeeld het Cultureel Lint in Weert, korenavonden, een mis op tweede kerstdag en bij gastoptredens. Ook nam het deel aan promsconcerten en enkele theatershows. 

Close-harmonykoor Razzmatazz Harmonists is een onlangs opgericht koor onder leiding van dirigente Shaunette Hillebrand. Meer informatie over dit koor volgt later. 

Gospelgroep LichterLaaie is een interkerkelijke zanggroep van enthousiaste mensen uit Eindhoven en omgeving met één gemeenschappelijke passie: muziek maken, tot eer van God. Met deze muziek willen ze getuigen van Gods liefde en de boodschap van de Bijbel overbrengen. Dit doel proberen ze te bereiken door optredens te verzorgen in met name openbare gelegenheden zoals winkelcentra, zorginstellingen, bij evenementen, maar ook tijdens kerkdiensten. Hun repertoire bestaat uit liederen in gevarieerde muziekstijlen.

Voor meer informatie www.zev.zingt.nl.