Volharding JO15-1, met links hun 'trainers voor een avond' Stan Jakobs en Lars Nabbe.
Volharding JO15-1, met links hun 'trainers voor een avond' Stan Jakobs en Lars Nabbe. Foto: Persfoto

Lars Nabbe even terug op oude nest

Sport

“Het is altijd leuk als een profvoetballer een training verzorgt. Zeker als diegene ook een aantal jaren in de jeugdafdeling van Volharding heeft gespeeld. Lars is een mooi voorbeeld voor ze.”

Mark van Rhee zegt het kort maar krachtig. De hoofdtrainer van het in de hoofklasse uitkomende team JO15-1 van de Vierlingsbeekse club staat er maandagavond ontspannen bij. Hij geeft de training voor deze ene keer graag uit handen aan VVV-Venlo-speler Lars Nabbe uit Sambeek.

Samen met zijn plaatsgenoot en vriend Stan Jakobs, die in de selectie van Volharding speelt, neemt de 20-jarige profvoetballer de training voor zijn rekening. Hij is even terug op het oude nest. “Het is mooi om op deze manier bij Volharding betrokken te blijven”, vindt Lars Nabbe, die bij Sambeek begon als kleine voetballer en vanaf de D samen met Jakobs bij Volharding voetbalde. Daar werd hij gescout door de Venlose profclub. Sinds 2016 speelt Nabbe in De Koel, in juli 2021 tekende hij bij VVV zijn eerste profcontract. Hij is tot de zomer van 2023 aan de Limburgse eerstedivisieclub verbonden.

Een pluim voor de jeugdafdeling van de Vierlingsbeekse voetbaltrots waard, beaamt hij. “Volharding is een club die bekendstaat om haar goede jeugdopleiding en haar gezelligheid. Ik heb het hier enorm naar mijn zin gehad en kom er nog altijd graag terug. Ja, ik deel mijn ervaringen graag met de Volharding-talenten van nu. Want wellicht dromen ook zij van een leven als profvoetballer.”

En weg is hij weer, want de Volharding-talenten staan op hem te wachten. Het partijtje begint. De afsluiting van een, zeker voor de jeugdspelers, bijzondere training.