Volharding speelt komende zondag tegen het in financieel zwaar weer verkerend EHC
Volharding speelt komende zondag tegen het in financieel zwaar weer verkerend EHC Foto: Persfoto

Volharding speelt zondag thuis tegen financieel geplaagd EHC

Sport

Volharding kruist komende zondag in eigen huis de degens met EHC, dat in financieel zwaar weer verkeert. De voetbalclub uit Hoensbroek heeft afgelopen week vanwege de bijzonder penibele financiële situatie faillissement aangevraagd. 

De Zuid-Limburgse club wil de elftallen dit seizoen zo lang mogelijk laten spelen en volgend jaar als nieuwe vereniging met het eerste team in de vijfde klasse opnieuw starten om zo het erfgoed van de club te behouden, zo meldt L1 op haar website www.l1nieuws.nl/sport/2610142/ehc-vraagt-faillissement-aan-en-wil-opnieuw-beginnen

Pas als de rechter een faillissement heeft uitgesproken, worden de teams, inclusief het eerste team, uit de competitie genomen. Mocht dat het geval zijn, dan verliest Volharding de drie punten van de eerdere winst (2-1) op EHC. Valkenswaard, de huidige koploper in de eerste klasse F, verloor eerder van de Hoensbroekse ploeg (2-0) en heeft er dus geen ‘last’ van als de Limburgers zich terugtrekken.  Indien alle uitslagen van EHC straks onverhoopt worden geschrapt, dan betekent dit dat Volharding op zes punten achterstand van Valkenswaard komt te staan. Ook Sportclub Susteren en Mierlo-Hout, die beide al twee keer tegen EHC speelden, blijven in die situatie boven Volharding staan. Zowel Mierlo Hout als Susteren pakte vier punten (gelijkspel en  winst) tegen de ploeg uit Hoensbroek. 

Alternatieve stand top-5 bij faillissement EHC: 1) SV Valkenswaard 16-35, 2) Sportclub Susteren 16-31, 3) Mierlo-Hout 15-30, 4) Volharding 16-29, 5) Deurne 15-25 (bron: Herman Denen, Volharding) 

Volharding liet afgelopen zondag na de koppositie te pakken door met 2-0 te verliezen bij middenmoter BSV Limburgia/Kamerland. Het duel (om des keizers baard?) met EHC begint komende zondag om 14.30 uur op sportpark Soetendaal.