Eerste plaats voor de dansgroep Focus van De Bekse Klinkertjes. Ook hun trainster Saskia Weijmans is tevreden.
Eerste plaats voor de dansgroep Focus van De Bekse Klinkertjes. Ook hun trainster Saskia Weijmans is tevreden. Foto: eigen foto

Bekse Klinkertjes op dreef in Berghem

Sport

De danseressen van De Bekse Klinkertje hebben zich op het toernooi van de BeatYes in Berghem weer van hun goede kant laten zien. Het was voor sommige leden de eerste wedstrijd en voor andere meiden alweer de tweede keer dat ze dit seizoen op het podium stonden.

In de solo minioren klasse mochten de nieuwste solo’s de dag aftrappen. Sophie Raaijmakers. behaalde in deze klasse de tweede plaats en Roos Raaijmakers eindigde op de derde plaats. Meijs (achternaam is bij de club bekend) werd in deze klasse zesde. 


Roos en Sophie Raaijmakers op het podium. 

Mila van Veghel danste in de klasse solo junioren en wist hierin de derde plaats te behalen. Ook de groep Upgrade werd derde in haar eigen klasse. 


Derde plaats voor Mila van Veghel.

De eerste plaats was weggelegd voor de nieuwe groep Focus. Deze groep jonge meiden danst voor het eerste jaar een marsdans. Zij dansten in de jeugd mars vrijeklasse. 

Unity kwam in actie in de mars hoofdsportklasse. De meiden dansen voor het tweede jaar een marsdans en behaalden in Berghem de tweede plaats. 

Vitality stond op de planken in de garde polka jeugd sportklasse. Deze groep kwam voor het eerst uit in de jeugdklasse en bemachtigde hierin meteen de derde plaats.  Ook Evolution werd derde, in de garde polka hoofd sportklasse. 

Explosion knalde op het podium is een pittige categorie en behaalde hierin de vierde plaats. 


De danseressen van Explosion stralen. 

De komende tijd treden de leden van de vereniging op tijdens verschillende pronkzittingen in de buurt. Op zondag 28 januari staat ook het volgende danstoernooi weer gepland, bij DV Swifters in Venhorst. 

Meer informatie:
DV DE BEKSE KLINKERTJES - Home (weebly.com)