ers/verzorgers zijn in januari welkom op het Merletcollege en Elzendaalcollege-Metameer om kennis te maken.
ers/verzorgers zijn in januari welkom op het Merletcollege en Elzendaalcollege-Metameer om kennis te maken. Foto: Goedele Monnens

Ouders welkom op informatieavonden Merletcollege en Elzendaalcollege-Metameer

Regionaal

Gaat uw kind straks naar de brugklas? Dat is een belangrijke stap voor groep 7 en 8 en hun ouder(s)/verzorger(s). Op de informatieavonden in januari geven het Merletcollege (Cuijk, Grave, Mill) en Elzendaalcollege-Metameer (Boxmeer, Gennep, jenaplan en Stevensbeek) informatie over het voortgezet onderwijs. De avonden beginnen om 19.00 uur.

Ouders/verzorgers van groep 7 en 8 krijgen alle informatie over de brugklassen van het Merletcollege en Elzendaalcollege-Metameer. Welk type onderwijs bieden scholen aan? Hoe verloopt de overstap van basisschool naar middelbare school? En welke school past bij mijn kind? Tijdens de informatieavonden krijgen ouders/verzorgers belangrijke informatie, maken kennis met docenten en leerlingen en proeven de sfeer in de school. Dit helpt bij de schoolkeuze.

De data/ locaties: dinsdag 9 januari  Merletcollege Cuijk, woensdag 10 januari  Merletcollege Mill, donderdag 11 januari  Merletcollege Grave, donderdag 11 januari  Elzendaalcollege Gennep, maandag 15 januari  Elzendaalcollege Boxmeer, dinsdag 16 januari  Elzendaalcollege Boxmeer, woensdag 17 januari  Merletcollege Cuijk, maandag 22 januari  Metameer jenaplan Boxmeer, dinsdag 23 januari  Metameer jenaplan Boxmeer en donderdag 25 januari  Metameer Stevensbeek.      

Rector Iedje Heere namens de scholen voor voortgezet onderwijs: “Wat fijn dat we alle ouders van leerlingen uit groep 7 en 8 op school mogen ontvangen voor de zo belangrijke informatie over het voortgezet onderwijs. We willen alle ouders de kans geven om de sfeer op school te proeven en door het schoolgebouw te lopen. Maar ook hen de kans geven om vragen te stellen aan onze leerlingen en docenten. We hopen van harte dat de leerlingen van groep 8 op deze manier in maart een goede schoolkeuze kunnen maken.”

Kijk op www.3voscholen.nl voor meer informatie. Alle informatie over de brugklas en filmpjes over de school zelf, zijn terug te vinden op de brugklaspagina’s van de scholen.