Streekkoor Canthonis verzorgt op zondag 1 oktober een herfstconcert in Beugen.
Streekkoor Canthonis verzorgt op zondag 1 oktober een herfstconcert in Beugen. Foto: Persfoto

Herfstconcert Streekkoor Canthonis in kerk Beugen

Regionaal

Streekkoor Canthonis verzorgt een herfstconcert op zondag 1 oktober om 15.00 uur in de kerk in Beugen. Een concert met muziek die past bij het zichtbaar en voelbaar worden van de herfst en het naderen van Allerzielen.

Het koor wordt daarbij begeleid door Dirk Luijmes (orgel) en een ensemble dat speciaal voor deze uitvoering is samengesteld door Roel Verheggen. Het ensemble wordt gevormd door Mea van Delden (harp), Roel Verheggen (dwarsfluit), Angelique Laarakker (hobo), Hans-Peter den Daas (cello) en Hans Simons en Remco Rutten (slagwerk). 

De bekende sopraan Boukje van Gelder zingt de sopraansolo’s in de diverse stukken. Het belangrijkste werk dat uitgevoerd wordt, is het requiem van de Engelse componist John Rutter. John Milford Rutter (1945) is een Brits componist, dirigent, editor, arrangeur en producer. Zijn werken zijn geliefd in de koorwereld. In het laatste kerstconcert van Streekkoor Canthonis waren enkele van zijn wereldberoemde kerstcarols te beluisteren.

Verder staan drie werken van Felix Mendelssohn Bartholdy op het programma: ‘Verleih uns Frieden ‘, ‘Herr, nun lässest du deinen Diener in Frieden Fahren’ en ’Hör mein Bitten’.  Ten slotte wordt van Mozart uitgevoerd het ‘Alma Dei Creatoris’. De algehele muzikale leiding is in handen van Miriam Westgeest.

De zangers van Streekkoor Canthonis zijn afkomstig uit de verschillende kernen van de gemeente Land van Cuijk, Wijchen, Venray en Gemert.

De toegangsprijs voor het concert bedraagt 20 euro (inclusief programma + een drankje) voor volwassenen en gratis voor kinderen tot 16 jaar. De kaarten zijn te bestellen via de website www.canthonis.nl, de koorleden en op 22 december voorafgaand aan het concert.