Bart van den Heuvel (links) en Gijs Ermers zijn de eigenaren van Blommestein Hoveniers.
Bart van den Heuvel (links) en Gijs Ermers zijn de eigenaren van Blommestein Hoveniers. Foto: Persfoto

Bart van den Heuvel en Gijs Ermers: hoveniers met passie voor tuinen

Vierlingsbeek

Blommestein Hoveniers is gespecialiseerd in het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van tuinen voor zowel particulieren als bedrijven. ‘Wij zijn enthousiaste, creatieve en professionele hoveniers die vol passie tuinen ontwerpen, aanleggen en onderhouden. Blommestein Hoveniers onderscheidt zich met originele ideeën, creativiteit en een grote dosis vakbekwaamheid voor elk budget’, zo melden de eigenaren Bart van den Heuvel (43) en Gijs Ermers (43) op hun bedrijfswebsite. 

Gijs lacht. “Ja, we zijn van alle markten thuis als je het hebt over tuinen, en zijn ervan overtuigd dat de tuin een steeds belangrijkere plek in onze gehaaste maatschappij inneemt. Het is de plek waar mensen genieten van buiten zijn op eigen terrein. Wij gaan graag met onze klanten op zoek naar hun persoonlijke en authentieke buitenplek.” Bart vervolgt: “Zelfs als je het hebt over overkappingen en tuinhuisjes. Ook die kunnen we in overleg met de klant op maat maken. Dat is ook een van onze sterke punten, we maken alles zelf. Flexibiliteit is onze kracht.”

En ze kennen elkaar door en door, dat bevordert de samenwerking natuurlijk ook. De twee neven, die tegelijkertijd als klasgenoten de middelbare tuinbouwschool afrondden, namen in 2010 het hoveniersbedrijf uit Molenhoek over. “Daar waren we in vaste dienst”, meldt Gijs. “Toen de vorige eigenaar vanwege persoonlijke omstandigheden moest stoppen, hebben wij Blommestein Hoveniers met zijn goede naam doorgezet.”

Anno 2022 werken de Vierlingsbeekse hoveniers vooral in de hoek Venlo-Nijmegen. “Zeg maar langs de A73”, legt Bart uit. “Met af en toe een uitschieter, bijvoorbeeld in de richting van Geldrop. We hebben twee man in vaste dienst en krijgen de hulp van een stagiaire. Ja, we hebben werk genoeg op het gebied van tuinontwerp, -aanleg, -onderhoud en -bestrating. Onze tuinen kenmerken zich onder meer door hun eenvoudige, heldere lijnen, mooie duurzame materialen en rustige beplanting: een natuurlijke en stijlvolle uitstraling. Voor elk budget. Betrouwbaarheid en vakbekwaamheid, daar staan we voor.”

Gijs knikt. “En op het gebied van onderhoud bieden we een complete dienstverlening aan. Alle facetten komen daarbij aan bod. Voor de opdrachtgever betekent dit niet alleen optimaal gemak, maar ook optimale zekerheid en veiligheid: de tuin wordt in de komende seizoenen en jaren in perfecte staat gehouden. Zo blijft de tuin wat hij voor de klant en ons moet zijn: de plek waar je altijd tot jezelf kunt komen. Tuinen waarin mens, natuur en architectuur elkaar vinden.”

Voor meer informatie:
Blommestein hoveniers, Anna van burenstraat 22, 5821 BP Vierlingsbeek, telefoon 06-21574452, e-mail info@blommesteintuin.nl, website www.blommesteintuin.nl