Susan Joosten en Yvonne Jacobs wandelen tijdens de Vierdaagse voor het Radboud Oncologie Fonds.
Susan Joosten en Yvonne Jacobs wandelen tijdens de Vierdaagse voor het Radboud Oncologie Fonds. Foto: Eigen foto

Susan en Yvonne wandelen kanker de wereld uit

Vierlingsbeek

Susan Joosten uit Oirlo en Yvonne Jacobs uit Vierlingsbeek gaan tijdens de Vierdaagse van Nijmegen wandelen voor het goede doel: het Radboud Oncologie Fonds. De twee zijn schoonzussen en vonden elkaar ook in deze uitdaging. “Want zowel voor Suus als voor mij wordt het de vuurdoop, we gaan de Vierdaagse beiden voor de eerste keer lopen”, zegt Yvonne Jacobs.

“5 juli, vandaag vier jaar geleden, kreeg Susan haar eerste chemo, de start van een zwaar traject”, vervolgt Yvonne Jacobs. “Een traject dat er wel voor heeft gezorgd dat Susan er nog is. Het heeft haar gebracht waar ze nu staat, een krachtige en sterke vrouw op wie ik zo ontzettend trots ben. Ik voel me zeer vereerd dat ze aan mij vroeg om met haar mee te doen! We gaan er samen voor.”

Over twee weken staan ze samen aan de start van de Nijmeegse Vierdaagse. Ze willen op alle vier de dagen veertig kilometer wandelen. “Het doel is natuurlijk om de eindstreep te halen, maar wat zou het geweldig zijn als we hiermee tevens heel veel geld op kunnen halen voor verder medisch wetenschappelijk onderzoek naar kanker”, meldt Yvonne Jacobs, die 22 jaar geleden ook haar beste vriendin aan kanker verloor. “Een extra motivatie om zoveel mogelijk geld in te inzamelen voor dit fonds. Laten we met z’n allen proberen kanker de wereld uit te wandelen.”

Mensen die de twee willen steunen bij hun sportieve doneeractie, kunnen dat doen via onderstaande link:  

https://www.devierdaagsesponsorloop.nl/actie/susan-joosten-yvonne-jacobs?utm_source=kentaa&utm_medium=whatsapp&utm_campaign=stichting-de-vierdaagse-sponsorloop