Op de foto van links naar rechts: Sophie Lemmens, Merlin Brouwers en Jacey Christis.
Op de foto van links naar rechts: Sophie Lemmens, Merlin Brouwers en Jacey Christis. Foto: eigen foto

Benefietdiner met veiling voor Stichting Jarige Job

Vierlingsbeek

Een vijfgangendiner voor het goede doel, inclusief een veiling. Dat is de eindexamenopdracht waarmee Sophie Lemmens (18) uit Vierlingsbeek, Jacey Christis (18) uit Tegelen en Merlin Brouwers (22) uit Afferden, laatstejaarsstudenten aan Gilde Food and Hospitality College in Venlo, momenteel in de weer zijn. Op dinsdag 22, woensdag 23 en donderdag 24 maart van 17.30 uur tot 21.00 uur kunnen belangstellenden voor dit benefietdiner terecht in restaurant Brasserie’54 in Venray. De opbrengst van de avond gaat naar Stichting Jarige Job.

Stichting Jarige Job trakteert kinderen in arme gezinnen op een onvergetelijke verjaardag, weet Sophie Lemmens. “Het is een goed doel waar wij alle drie meteen een warm gevoel bij hadden, want voor veel kinderen in Nederland is een verjaardag met cadeaus, visite en trakteren op school niet vanzelfsprekend. Zij kunnen hun verjaardag niet vieren, omdat er thuis te weinig of zelfs geen geld voor is. Dat is toch bijna niet voor te stellen in een land als Nederland? Stichting Jarige Job helpt kinderen tussen de vier en twaalf jaar door het geven van een verjaardagsbox. Hierin zit alles wat nodig is voor een echte verjaardag, thuis én op school. Onze gasten kunnen tijdens het benefietdiner niet alleen genieten van een culinair avondje uit en een veiling, maar ze steunen met hun deelname ook dit goede doel. Prachtig, toch?”

De drie studenten zijn druk bezig met alle voorbereidingen. De locatie is geregeld, net als de culinaire invulling van het programma. “Het diner wordt verzorgd door eerstejaarsstudenten van onze opleiding. Net als de bediening”, vertelt Lemmens. “Wij moeten als leidinggevenden zorgen dat de organisatie tot in de puntjes klopt. Van het menu tot de inkoop van de producten en de prijzen voor de veiling. Daarvoor hebben we onder meer een groot aantal horecabedrijven weten te strikken. Mensen kunnen tijdens de veiling, die wordt verzorgd door een aantal leisurestudenten van onze opleiding, bijvoorbeeld dinerbonnen winnen, maar ook bierpakketten. En verder zijn wij tijdens de drie avonden ook verantwoordelijk voor het verloop van het diner. Daarop worden we als gastvrouwen natuurlijk beoordeeld. Het is voor onze eindstage, op 1 april hopen we onze opleiding vervolgens met succes, en met een goed punt voor onze eindexamenopdracht, afgerond te hebben.”

Voor het vijfgangendiner inclusief veiling betalen de gasten 34,50 euro (exclusief drank). Maximaal vijftig gasten kunnen per avond aan dit diner voor het goede doel deelnemen. “We hopen op een bomvol restaurant. Voor onszelf, maar zeker voor Jarige Job, zodat we die stichting daarna kunnen verrassen met een mooie cheque”, besluit Sophie Lemmens. 

Voor het reserveren van een tafel tijdens een van de drie benefietavonden voor Stichting Jarige Job stuur een mail naar benefietgildeopleidingen@hotmail.com.