Jasper van der Veen speelt op 18 maart in Gryphus.
Jasper van der Veen speelt op 18 maart in Gryphus. Foto: Jurre Rompa

Gryphus begroet Jasper van der Veen

Vierlingsbeek

Op vrijdag 18 maart vindt in Gryphus een cabaretvoorstelling plaats van Jasper van der Veen. In Gryphus speelt hij zijn eerste avondvullende voorstelling Het Dreigt Volslagen Goed Te Komen.

Jasper van der Veen (Groningen, 1987) vertelt mooie en slimme verhalen vol sterke grappen. Hij is verwonderd en boos, over zichzelf, zijn vrienden, familie en de wereld om hem heen. Snel schakelend, met een sterke mimiek en onnavolgbare redenaties fileert hij de maatschappij, onze blinde vlekken en dooie hoeken. Maar hij begint bij zichzelf, zijn gedachten, doen en vooral zijn laten. Hij wil een stap verder. Hij wil door. Hij vindt dat de wereld door moet. Maar om verder te kunnen moet je kunnen terugkijken, weten waar je vandaan komt en dan een plan maken. Durft hij dat? Dat gaan we zien.

Jasper van der Veen is de winnaar van de jury- en publieksprijs van het Leids Cabaret Festival 2019 waar de jury hem omschreef als een ‘zeldzaam podiumbeest’.

Afgelopen november ging zijn huidige voorstelling in première. Het NRC schreef hierover: ‘Van der Veen toont zicht een volwassen persoonlijkheid: hij is ontwapenend en charismatisch en weet zijn hoge energie goed vast te houden. Met zijn haarscherpe mimiek en spel trekt hij moeiteloos nieuwe werelden in. Jasper van der Veen is geen pleaser maar wel gierend grappig’. 

Gryphus is geopend vanaf 20.30 uur. Het optreden van Jasper van der Veen begint om 21.00 uur. Voor deze voorstelling zijn kaarten à 12,50 euro telefonisch te reserveren via 0478.630508. Reserveren via internet is mogelijk via de website van Gryphus: www.gryphus.nl. Bezoekers die jonger zijn dan 20 jaar kunnen op vertoon van een geldig legitimatiebewijs een korting krijgen op de entreeprijs van 3,00 euro. Meer informatie is te vinden op www.gryphus.nl.