Op 19 maart worden ook de 'groene' dorpen Vierlingsbeek en Groeningen weer zwerfafvalvrij gemaakt.
Op 19 maart worden ook de 'groene' dorpen Vierlingsbeek en Groeningen weer zwerfafvalvrij gemaakt. Foto: Eigen foto

Samen tegen zwerfafval op 19 maart

Vierlingsbeek

Op zaterdag 19 maart, Landelijke Opschoondag, kunnen vrijwilligers weer aan de slag voor het zwerfafvalvrij maken van Vierlingsbeek en Groeningen. 

In samenwerking met Damesgymclub Vierlingsbeek e.o. en KBO Vierlingsbeek/Groeningen wordt alweer voor de achtste keer het opruimen van het zwerfafval in de straten en op paden en pleinen in Vierlingsbeek en Groeningen georganiseerd. ‘Een schoon dorp is voor iedereen belangrijk: je woont er prettiger, de kinderen kunnen vrijer spelen en je voelt je veiliger. Wij zijn toch het groenste dorp aan de Maas!’, zo meldt de organisatie aan onze redactie. 

De vrijwilligers komen op zaterdag 19 maart om 09.00 uur bij elkaar in gemeenschapshuis Joffershof. Alle deelnemers krijgen daar koffie/thee met een  stukje vlaai. In groepjes van drie à  vier personen wordt vervolgens om 09.30 uur begonnen met het opruimen van het zwerfafval. Iedereen krijgt een route aangewezen en voor alle ‘opruimers’ zijn een veiligheidshesje, handschoenen en een prikstok beschikbaar. Vorig jaar staken ruim zestig vrijwilligers hun handen uit de mouwen tijdens deze lokale actie. 

Om 11.30 uur zitten de opruimwerkzaamheden erop en keren de vrijwilligers weer terug in Joffershof, waar ze soep en broodjes krijgen aangeboden.  De koffie, vlaai, soep en broodjes worden beschikbaar gesteld door de Afvaldienst Land van Cuijk. 

Iedere inwoner van Vierlingsbeek en Groeningen is van harte welkom om mee te helpen. Ook kinderen met hun ouders en/of met hun opa’s en oma’s zijn natuurlijk welkom. Voor kinderen ligt een leuke verrassing klaar. 

Opgeven voor de Opschoondag in Vierlingsbeek en Groeningen graag vóór zaterdag 12 maart  bij Jos en Wilma van Boekel, telefoon 0478-631839 of 06-20653887.