De locatie van de pluktuin aan de Heihoekseweg in beeld.
De locatie van de pluktuin aan de Heihoekseweg in beeld. Foto: Persfoto

Pluktuin op komst aan Heihoekseweg

Vierlingsbeek

Op de locatie van het voormalige speeltuinterreintje aan de Heihoekseweg in Vierlingsbeek wordt een zogeheten pluktuin aangelegd. 

Dat bevestigt dorpsraadlid Rein Verhoeven. Het veldje tussen de huisnummers 57 en 59 wordt omheind door een kastanjehouten schapenhek. De twee speeltoestellen, een wip en een schommel,  en de verwaarloosde zandbak zijn al een poos weg. Het speelterreintje werd de laatste jaren nauwelijks nog bezocht door kleine kinderen en was volgens de dorpsraad eigenlijk ook te klein om die functie goed te kunnen vervullen.  

“In de gemeente Boxmeer zijn al meer van dergelijke pluktuinen aangelegd”, weet Verhoeven. “Mensen kunnen daar hun eigen bloemen en fruit plukken. Een pluktuin is ook leuk en leerzaam om met kinderen te bezoeken. Er komen allerlei verschillende bloemen, planten en (fruit)bomen in te staan. De gemeente wil met de aanleg van pluktuinen ook de biodiversiteit bevorderen.”

De dorpsraad ondersteunt de realisatie van de gratis toegankelijke pluktuin, waarin ook een bankje wordt geplaatst, van harte. “Want het is niet alleen goed voor de natuur, maar ook heerlijk om lekker buiten in de frisse lucht bezig te zijn, even weg van het drukke leventje. Je kunt in de pluktuin met een schaartje lekker je gang gaan.”

Overigens wordt de wip verplaatst naar het Kastanjeplein of het speelveldje bij ‘t Veld. Voor de schommel wordt nog een nieuwe, geschikte locatie gezocht.