De dorpsraad heeft een rood-wit lint tussen het groenperkje en de parkeerplaatsen gehangen.
De dorpsraad heeft een rood-wit lint tussen het groenperkje en de parkeerplaatsen gehangen. Persfoto

Kastanjehouten schapenhek moet bloembollen redden

Vierlingsbeek

De dorpsraad van Vierlingsbeek wil een kastanjehouten schapenhek plaatsen bij het gemeenteplantsoen tegenover de ingang van sportpark Soetendaal en restaurant De Vier Linden in Vierlingsbeek. 

Dat hekwerkje moet voorkomen dat mensen die hun auto in een van de parkeervakken tussen het station en het sportcomplex zetten door het plantsoen lopen en de daar gepote bloembollen pletten. “Want dat is doodzonde”, meldt dorpsraadlid Rein Verhoeven. “Ik denk dat de meesten niet eens in de gaten hebben dat daar verse bloembollen zijn gepoot. We gaan dit nog met Volharding en De Vier Linden bespreken, maar ik verwacht dat ook zij er geen problemen mee hebben als wij daar een mooi houten hekje plaatsen.”

Vooruitlopend op het idee heeft de dorpsraad die zijde van het plantsoen inmiddels afgezet met een rood-wit lint om ervoor te zorgen dat automobilisten op het bloembollenrijke plantsoen worden geattendeerd en eromheen lopen. 

Voorzitter Roel Gerrits van Volharding ‘kende het probleem niet’, zo laat hij weten. “Maar we denken graag mee in een oplossing en zullen het in ieder geval bij onze leden bekendmaken.”

Voor wie het niet weet: een kastanjehouten schapenhek wordt gemaakt van gekloofde kastanje latten die aan elkaar zijn bevestigd door gevlochten ijzerdraad. De hekken hebben een natuurlijke uitstraling en worden van oudsher gebruikt om schapen binnen te houden, maar kunnen natuurlijk ook goed worden ingezet om een stuk tuin, erf of, zoals in dit geval, een plantsoen af te zetten.