De dorpsraad vraagt aandacht voor de verkeersveiligheid op Klaphekken.
De dorpsraad vraagt aandacht voor de verkeersveiligheid op Klaphekken. Foto: Persfoto

‘Klaphekken is een racebaan’

Vierlingsbeek

De dorpsraad van Vierlingsbeek gaat bij de gemeente Land van Cuijk aandacht vragen voor de verkeersveiligheid op een deel van Klaphekken. Sinds de verbreding van de weg in de richting van de Maas wordt er volgens de dorpsvertegenwoordiging en omwonenden geregeld veel te hard gereden. “Het is een racebaan waarop Max Verstappen zelfs op rode banden op volle snelheid zou kunnen scheuren”, zo stelde dorpsraadvoorzitter Maarten Berbers maandagavond tijdens de digitale dorpsraadvergadering klip en klaar. 

De weg is verbreed zonder de dorpsraad erbij te betrekken. De straat wordt door veel fietsers en wandelaars gebruikt. Ook vissers rijden met hun  auto over de weg om vervolgens aan de Maas hun spullen uit te laden en hun hengel(s) uit te werpen.

“De veiligheid op Klaphekken heeft voor ons prioriteit, want we moeten de put niet pas dempen, als het kalf al verdronken is”, vond Berbers. “Er wordt in het gebied gerecreëerd door allerlei mensen en er rijdt ook landbouwverkeer over de volle breedte overheen. Er moeten iets van veiligheidsmaatregelen genomen worden, want anders is het wachten op ongelukken. Je vraagt je ook echt af waarom die weg zonder overleg is verbreed. Wellicht kunnen er verkeersremmende maatregelen worden genomen.”