Chantal Groeneveld (links, inzetje) geeft het stokje door aan Scarlett Hendriks.
Chantal Groeneveld (links, inzetje) geeft het stokje door aan Scarlett Hendriks. Foto: Persfoto

Scarlett Hendriks nieuwe eigenaar schoonheidssalon

Vierlingsbeek

Gezichts- en lichaamsbehandelingen waren de afgelopen 13,5 jaar dé specialiteit van Chantal Groeneveld (50) van BeautySalon Chantal. Sinds 1 januari 2022 is haar salon echter overgenomen door Scarlett Hendriks, die op het vertrouwde adres aan de Spoorstraat 10 in Vierlingsbeek onder de naam Salone Di Bellezza Scarlett op 18-jarige leeftijd als zelfstandig schoonheidsspecialiste is gestart. “Ja, ik heb er zin in”, zegt de jonge onderneemster enthousiast.

“En ik heb alle vertrouwen in de schoonheidsspecialiste Scarlett”, vervolgt Chantal met een glimlach. “Ik was op zoek naar een opvolger, iemand die mijn in de loop der jaren opgebouwde trouwe klantenkring wilde overnemen. Scarlett ken ik al jaren en ik wist dat zij de opleiding deed en de ambitie had. Na een paar positieve gesprekken waren we er eigenlijk snel uit.” 

Zelf woont Chantal al een aantal jaren in het Belgische Neerpelt, waar ze een opleiding volgt voor makelaar. “Dat is ook de reden dat ik stop in Vierlingsbeek. Mijn leven heeft zowel op het privévlak als op zakelijk gebied een totaal andere invulling gekregen. En ook de afstand Neerpelt-Vierlingsbeek speelt een rol. Ik ga een nieuw leven in België opbouwen. Graag had ik met een feestelijke borrel afscheid genomen van mijn klanten, maar dat kan vanwege de coronaregels helaas niet. Dat vind ik écht heel erg jammer, want met de meesten van hen heb ik een jarenlange band opgebouwd. Ik ga mijn klanten heel erg missen.”

Scarlett gaat grotendeels op dezelfde voet verder als Chantal. Met schoonheidsverzorging en huidverbetering. “En net als Chantal hou ik me bezig met het aanbieden van en adviseren over schoonheidsbehandelingen voor lichaam en gezicht. Het kan hierbij gaan om cosmetische, verzorgende en ontspannende behandelingen. Op maat gemaakt voor de klant”, zo legt ze helder uit. 

De geboren en getogen Vierlingsbeekse rondt dit jaar haar mbo-opleiding tot allround schoonheidsspecialiste af. Ze liep voor haar opleiding onder meer stage bij Ici Paris in Boxmeer, Le Masque in Cuijk, Beautyworx By Ilse in Geijsteren en werkt momenteel nog bij de Wellnessboot in Mill.

De jonge onderneemster kijkt ernaar uit om snel te kunnen beginnen. “Het is altijd een droom van me geweest om een eigen schoonheidssalon te beginnen. Ik was bij ons thuis al bezig met een inrichten van een ruimte om voor mezelf te starten, ik had zelfs al een stoel gekocht, toen Chantal met haar vraag kwam. Het heeft gewoon zo moeten zijn. Natuurlijk is het spannend, maar het is vooral heel fijn dat ik al een vaste klantenkring en een professioneel ingerichte salon kan overnemen. Nu is het natuurlijk aan mij om me als schoonheidsspecialiste te bewijzen. Nee, daar ben ik niet bang voor, ik vind het vooral een uitdaging en een kans die ik met beide handen wil grijpen. Als het weer mag en kan binnen de coronaregels, ga ik in de salon op afspraak beginnen. Ik hoop dat ook wij als schoonheidsspecialisten weer snel aan het werk kunnen.”

Voor informatie/ contact: Salone Di Bellezza Scarlett, Scarlett Hendriks, Spoorstraat 10, 5821 BD Vierlingsbeek, telefoon: 06-47609922, e-mail scarletthendriks@gmail.com, website www.salonedibellezzascarlett.nl (gaat binnenkort online), Facebook Salone Di Bellezza Scarlett.