Medio maart 2022 moet er meer duidelijkheid zijn over MFA Vierlingsbeek.
Medio maart 2022 moet er meer duidelijkheid zijn over MFA Vierlingsbeek. Foto: Persfoto

Radiostilte rondom MFA Vierlingsbeek

Vierlingsbeek

Rondom de locatiekeuze van de multifunctionele accommodatie (MFA) in Vierlingsbeek is een radiostilte ingelast.

Dat is afgelopen dinsdag afgesproken tijdens het startgesprek tussen de betrokken partijen en advies- en projectmanagementbureau HEVO BV uit ’s-Hertogenbosch, dat door de gemeente Boxmeer is gevraagd om te ondersteunen bij de nadere uitwerking van de plannen voor de MFA. Afgelopen dinsdag spraken adviseurs van het bureau, dat is gespecialiseerd in huisvesting en vastgoed en volgens zijn website ‘ook veel ervaring heeft met visie- en organisatieontwikkeling en exploitaties van MFA’s’, voor het eerst met afvaardigingen van gemeenschapshuis Joffershof en het MFA-kernteam.

De bedoeling is om in overleg tot een gezamenlijk plan van aanpak te komen voor de nadere uitwerking van de plannen, waaronder een adequaat programma van eisen en een structureel sluitende exploitatie. “Het was een constructief overleg”, meldde dorpsraadvoorzitter Maarten Berbers dinsdagavond tijdens het dorpsraadvergadering, die vanwege de huidige coronarichtlijnen online plaatsvond. “We gaan met z’n allen voor de best mogelijke oplossing voor Vierlingsbeek. Volgende week vinden de individuele gesprekken met het kernteam en Joffershof plaats. Afgesproken is tevens dat het besprokene ook binnen de sessies blijft, om te voorkomen dat verhalen een eigen leven gaan leiden.” Wél zal het adviesbureau in overleg met de gemeente een technische uitleg geven in dorpsblad Globaal. “Zij publiceren een stukje”, aldus Berbers.

Op donderdag 9 december (morgen) buigt de gemeenteraad van Boxmeer zich in de allerlaatste raadsvergadering van de gemeente, die per 1 januari 2022 opgaat in de nieuwe fusiegemeente Land van Cuijk, over de kwestie die de gemoederen in Vierlingsbeek al een tijdje bezighoudt. Dan wordt de laatste stand van zaken besproken. Duidelijk is in elk geval dat de nieuwe gemeenteraad van het Land van Cuijk het uiteindelijke besluit neemt over een nieuw MFA voor Vierlingsbeek en Groeningen.

Het college wil dat het adviesrapport MFA Vierlingsbeek medio maart 2022 wordt opgeleverd.