Wordt het MFA in de Laurentiuskerk gerealiseerd?
Wordt het MFA in de Laurentiuskerk gerealiseerd? Foto: Persfoto

HEVO extern deskundige MFA Vierlingsbeek

Vierlingsbeek

Advies- en projectmanagementbureau HEVO BV uit ’s-Hertogenbosch is door de gemeente Boxmeer gevraagd om als extern deskundige te ondersteunen bij de nadere uitwerking van de plannen voor de multifunctionele accommodatie (MFA) in Vierlingsbeek. Op dinsdag 7 december praten adviseurs van het bureau, dat is gespecialiseerd in huisvesting en vastgoed en volgens zijn website ‘ook veel ervaring heeft met visie- en organisatieontwikkeling en exploitaties van MFA’s’, voor het eerst met de betrokken partijen.

De bedoeling is om in overleg tot een gezamenlijk plan van aanpak te komen voor de nadere uitwerking van de plannen, waaronder een adequaat programma van eisen en een structureel sluitende exploitatie. Op donderdag 9 december buigt de gemeenteraad van Boxmeer zich in de allerlaatste raadsvergadering van de gemeente, die per 1 januari 2022 opgaat in de nieuwe fusiegemeente Land van Cuijk, over de kwestie die de gemoederen in Vierlingsbeek al een tijdje bezighoudt. 

Tijdens de raadsvergadering wordt onder meer bekeken of de partijen tot elkaar zijn gekomen. Duidelijk is in elk geval dat de nieuwe gemeenteraad van het Land van Cuijk het uiteindelijke besluit neemt over een nieuw MFA voor Vierlingsbeek en Groeningen.

Het college wil dat het advies MFA Vierlingsbeek uiterlijk 1 maart 2022 wordt opgeleverd.

Voor meer informatie zie ook:

MFA in Laurentiuskerk op losse schroeven na emotievolle raadsvergadering Al het nieuws uit Groeningen en Vierlingsbeek

Multifunctionele accommodaties - HEVO