Angels Rule met Caroline Ermers (midden) presenteert Sparkling Christmans.
Angels Rule met Caroline Ermers (midden) presenteert Sparkling Christmans. Foto: Marcel Hakvoort

‘Muziek is me met de paplepel ingegoten’

Vierlingsbeek

Caroline Ermers (42 jaar) vormt samen met Anneke Miggiels, Marlies Driessen en Roel Verheggen Angels Rule. Samen met vaste pianist Robert Lemmens, geluidstechnicus Bas Winkelmolen en als gast Maarten Jung op gitaar, maken de vier vocalisten zich op voor de concertreeks Sparkling Christmas. De redactie van www.ilovevierlingsbeekgroeningen.nl blikt samen met de oud-Vierlingsbeekse vooruit op de optredens.


Ja, Caroline. Hoe is het met je? Waar woon je tegenwoordig en wat doe je zoal?
“Met mij gaat het goed. Dankjewel. Op dit moment woon ik in Nijmegen, waar ik ook werk als docent Groen op het PRO-college. Daarnaast heb ik mijn eigen bedrijf COLlabb. Binnen dit bedrijf doe ik onderzoek binnen (onderwijs)organisaties en help ik teams om beweging op gang te brengen en van daaruit tot ontwikkeling te komen. Hiervoor werk ik met name in Utrecht en Wageningen, maar ook binnen wat straks de gemeente Land van Cuijk is.”

Kom je nog weleens in Vierlingsbeek? 
“Jazeker! Mijn ouders wonen natuurlijk in Vierlingsbeek. Daar ben ik zeer geregeld te vinden.”

Hoelang ben je al lid van Angels Rule?
“Al sinds het ontstaan, ongeveer veertien jaar geleden. Roel Verheggen benaderde Robert, Marlies, Anneke en mijzelf om samen met Dansschool Martine uit Well een dinershow te verzorgen bij Riche in Boxmeer. Dat smaakte naar meer. Niet lang daarna speelden we in het prachtige Koningskerkje, waar Bas Winkelmolen kwam luisteren. We speelden toen nog met mijn eigen geluidssetje, maar hij vond dat dat anders moest. Sindsdien hoort hij er ook echt bij.”

Waar staat de naam voor?
“Ik kan me herinneren dat we met zijn allen bij ‘ons thuis’ aan het eten waren en dat mijn moeder op een gegeven moment zei: ”Nou, daar zit Roel met zijn angels. Roels Angels vonden we iets te veel eer voor hem... haha... We maakten er Angels Rule van.”

Wat kunnen de mensen tijdens Sparkling Christmas verwachten?
“Eigenlijk zouden we voor de eerste keer met onze Sparkling Christmas-shows in het theater staan. Dat betekent dat we echt wilde uitpakken. Helaas gooit ook dit jaar corona weer roet in het eten, maar gelukkig mogen we, na de live-stream van vorig jaar, dit jaar wel live publiek ontvangen, alles natuurlijk volgens de geldende coronamaatregelen. Tijdens de ‘Sparkling Christmas – Light Edition’ trakteren we het publiek op een mix van prachtige kerstnummers, afgewisseld met andere mooie nummers uit ons repertoire.”

Wat is de kracht van Angels Rule?
“Voor het publiek is het denk ik mooi dat onze stemmen zo verschillend zijn. Hierdoor is het mogelijk veel verschillende nummers te zingen, wat zorgt voor afwisseling in het programma. Er is voor ieder wat wils. Onze eigen kracht zit in onze hechte vriendschap. We zijn er altijd voor elkaar en delen lief en leed met elkaar, al veertien jaar lang.”

Jullie hebben vorig jaar ook meegedaan aan het tv-programma ‘We Want More’ op SBS6. Hoe was dat? Spannend?
“Dat was inderdaad heel spannend en zorgde ook wel voor stress... bij mij in ieder geval. Wat mensen vaak niet weten is dat er al heel wat voorrondes zijn voordat je in de uitzending staat. Daarbij mag je niet alleen je eigen nummers laten horen. Maar het was ook een hele ervaring. Je krijgt bijvoorbeeld zangcoaching van Babette Labey en bij een bandrepetitie sta je ineens oog in oog met John de Mol. Dat maak je natuurlijk niet zo vaak, lees nooit, mee.”

Zou je weer deelnemen aan zo’n programma? 
“Niet als solist, maar met Angels Rule zou ik het nog wel een keer aandurven.”

Waar en wanneer vinden jullie kerstconcerten plaats en hoe kunnen mensen kaarten bestellen?
“De concerten vinden plaats op 18 december (in Lottum) en 19 december (in Overloon) en zijn te bestellen via: https://www.angelsrule.nl/tickets

Corona. Jullie hebben er ook mee te maken. Mis je de optredens? Zijn er concerten afgezegd of verplaatst?
“Door corona zijn er inderdaad veel concerten afgezegd of verplaatst. Doordat we een professioneel gezelschap zijn mochten wij op een gegeven moment gelukkig wel weer optreden. Zo hebben we op enkele plekken toch onze theatershow Wings mogen spelen en hebben we enkele livestreams gedaan. Er waren en zijn helaas minder optredens dan we ‘normaal’ zouden geven, maar we hebben het geluk dat we in ieder geval nog geregeld muziek mogen maken.”

Mis je Vierlingsbeek weleens? Zo ja, wat mis je dan?
“Heel eerlijk? Eigenlijk niet echt... Oh, dat is helemaal het verkeerde antwoord. Wel denk ik nog met veel plezier terug aan mijn tijd bij harmonie De Herleving, waar voor mij, dankzij Frank Willems, het zingen ook begon. Ook heb ik goede herinneringen aan het werken bij Frans Thijs Tweewielers... en dat Frans altijd moest lachen als ik weer eens de naam vroeg als mensen een afspraak kwamen maken. Hij vroeg zich af of ik wel ‘een Bèkse’ was... haha.”

Wat betekent muziek voor jou?
“Muziek is me met de paplepel ingegoten. Ik kan me nog herinneren dat ik vroeger de klarinet van mijn vader pakte om te proberen of mijn handen al groot genoeg waren om erop te kunnen spelen. Toen ik oud genoeg was, mocht ik op les. In coronatijd heb ik het hoornspelen weer opgepakt. Verder ben ik eigenlijk altijd aan het zingen... dus ja, wat betekent het voor mij? Ik kan niet zonder!”

Tot slot. Kerstmis. Wat betekent dat voor jou en wat ga je tijdens de kerstdagen doen?
“De afgelopen jaren heb ik met kerst en oud en nieuw altijd een stedentrip gemaakt. Het is mooi om de tradities in de verschillende steden te ervaren. Door corona gaat dat nu helaas niet, dus dat wordt, waar mogelijk, vrienden en familie opzoeken en samen lekker koken... en eten.”

Wil je nog iets tegen onze lezers zeggen?
“Hierin kan ik kort zijn: zorg in deze tijd goed voor jezelf én voor elkaar.”