Koen Klaassen (links) en Gideon Kessler gaan als cameramannen Vierlingsbeek en Groeningen op allerlei manieren in beeld brengen.
Koen Klaassen (links) en Gideon Kessler gaan als cameramannen Vierlingsbeek en Groeningen op allerlei manieren in beeld brengen. Foto: Ron Koenen

Camerateam I Love Vierlingsbeek-Groeningen TV krijgt vorm

Vierlingsbeek

De website www.ilovevierlingsbeekgroeningen.nl is ruim een maand online. In de afgelopen weken is er op de redactie keihard gewerkt aan het vullen van de website. Maar nu de site zowel technisch als inhoudelijk (grotendeels) staat, is een van de volgende stappen het formeren van een tv-ploeg. Er hebben zich inmiddels twee cameramensen gemeld die graag hun bijdrage leveren aan in beeld brengen van Vierlingbeek en Groeningen: Koen Klaassen en Gideon Kessler. 

Waarom heb je je bij dit initiatief aangesloten?
Koen: “Omdat ik het een supermooi initiatief vind en daar waar kan iets toe hoop te kunnen voegen.”

Gideon: “Naast mijn vaste werk wil ik me meer bezig gaan houden met ‘vrije projecten’, waarbij ik mijn creativiteit middels fotografie en film kan inzetten voor mijn omgeving. Ik denk dat er in Vierlingsbeek en Groeningen veel verhalen zijn die erop wachten om verteld te worden.”

Woon je al lang in Vierlingsbeek? Ben je verliefd, verloofd, getrouwd? En waar kennen de mensen uit Vierlingsbeek en Groeningen je misschien van?
Koen: “Ik woon sinds 1997 in Vierlingsbeek, ben getrouwd met Mira Goemans en vader van twee dochters, Roos en Merel. De mensen uit Vierlingsbeek en Groeningen zouden mij kunnen kennen doordat ik al vaker video-opnames heb gemaakt voor onder andere de ouderraad van basisschool Laurentiushof, kindervakantiewerk en carnavalsvereniging De Keieschieters. Tijdens de afgelopen carnaval ben ik betrokken geweest bij de alternatieve carnavalsavond Langen Ojjem, die georganiseerd werd door een samenwerking van zanggroep Evergreen, De Keieschieters en de APK. Daarnaast ben ik jaren actief geweest bij Vrolijk Vrijthof Vierlingsbeek, een groep vrijwilligers die het Vrijthof in kerstsfeer versiert en een kerstboom plaatst, en in 2018 was ik de adjudant van prins Ger II.”

Gideon: “Geboren en getogen in Vierlingsbeek. Maar al snel belandde ik in vriendengroepen en bands richting Boxmeer. Met mijn bandje heb ik vroeger veel bij Gryphus en zelfs bij Op de Tôffel mogen spelen en ik heb natuurlijk fanatiek gevoetbald bij Volharding. Mijn familie woont grotendeels nog steeds in en om Vierlingsbeek. Nadat ik tien jaar in de steden Tilburg en Nijmegen heb gestudeerd en gewoond, hebben mijn vrouw Katelijn, afkomstig  uit Beugen, en ik het huis van mijn grootouders gekocht na hun overlijden. De oude slagerij en het café zitten vol met Békse- en familieverhalen, dus het is geweldig om hier ons thuis van te mogen maken. Helemaal omdat wij in januari ons eerste kind verwachten.”

Is filmen je werk of je hobby? Heb je ervaring met camerawerk?
Koen: “Filmen is een hobby. De ervaring die ik op heb gedaan, is door daar hobbymatig al jaren mee bezig te zijn.”

Gideon: “Ik ben opgeleid tot cameraman en maatschappelijk werker. Na mijn studie heb ik als zzp’er op veel internationale plekken films mogen produceren. Dit heb ik ongeveer tien jaar gedaan en momenteel werk ik met veel plezier als videomaker bij de Radboud Universiteit in Nijmegen. Hier maken wij educatieve video’s voor docenten, onderzoekers, studenten en medici.”

Wat heb je voor een camera?
Koen: “Ik heb een Sony Handycam en sinds kort is daar een JVC GY-HM700E-videocamera bij gekomen.”

Gideon: “Zelf gebruik ik al jaren de Panasonic GH5-systeemcamera. Maar de belangrijkste les die ik geleerd heb is dat je producties niet automatisch beter worden van duurdere apparatuur.”

Wat lijkt jou een leuk lokaal programma om te maken?
Koen: “Eigenlijk sta ik open om allerlei programma’s te gaan doen. Er zijn ook al verschillende ideeën, zoals reportages maken van bijzondere mensen of van mensen met een bijzonder beroep of hobby. Of items over de lokale natuur, dorpswandelingen, impressies van evenementen, zoals Op de Tôffel, Schijt aan de grens, Kerst Sing Along, Muziek op de Maas, etc.”

Gideon: “Het lijkt mij mooi om beeldportretten te maken van mensen uit onze omgeving. Ik kan zo al een lijstje maken van mensen met interessante passies en verhalen. Maar dat is waarschijnlijk het topje van de ijsberg.”

Wil je nog iets kwijt?
Koen: “Het is mooi om met enthousiaste mensen te werken die een gezamenlijk doel hebben. Ik heb er vooral zin in om samen met Ron en Gideon, die beroepsmatig al ervaring heeft opgedaan, mooie televisie-items te maken en nog veel te gaan leren. Ik heb Vierlingsbeek en Groeningen leren kennen als zeer actieve dorpen, waar veel georganiseerd wordt door vooral veel enthousiaste vrijwilligers. Ik wil daar graag een steentje aan bijdragen door het in beeld brengen van al die mooie initiatieven en activiteiten.”

Gideon: “Na mijn terugkeer naar Vierlingsbeek zijn wij beiden geweldig hartelijk ontvangen en wij hopen de aankomende tijd de mensen beter te leren kennen.”

De redactie van de website www.ilovevierlingsbeekgroeningen.nl is momenteel met meer mensen in gesprek die zich willen aansluiten bij het tv-team. Hierover binnenkort meer informatie. 

Mensen die ook willen helpen, bijvoorbeeld als verslaggever of cameraman, kunnen zich melden via e-mail info@koenenmediaencommunicatie.nl. Of bellen/ appen met Ron Koenen via 06-46196803.

De initiatiefnemers hopen, gezien de tijd die ze in dit project steken en de plannen tot verdere professionalisering van de website en de uitbouw van Vierlingsbeek-Groeningen TV, tevens dat zich (nog) meer bedrijven (als mediapartners) en particulieren (als vrienden) zich bij hen aansluiten. Onder het motto: ‘Samen zijn we sterk in Vierlingsbeek en Groeningen’. Per 1 januari 2022 wil het I Love-team écht starten met de tv-tak. 

Voor meer over partnerschap  voor bedrijven klik hier.

Voor meer over partnerschap  voor particulieren klik hier.