Omwonenden zijn tegen uitbreiding van Joffershof, zo melden ze in een petitie aan B en W en gemeenteraad.
Omwonenden zijn tegen uitbreiding van Joffershof, zo melden ze in een petitie aan B en W en gemeenteraad. Foto: Persfoto

Petitie buurt tegen uitbreiding Joffershof

Vierlingsbeek

Ook de omwonenden van Joffershof mengen zich nu ‘officieel’ in de discussie over de multifunctionele accommodatie (mfa) in Vierlingsbeek. In een petitie laten ze zowel het college van B en W als de raadsleden van de gemeente Boxmeer weten tegen uitbreiding van het gemeenschapshuis te zijn. 


De petitie tegen de uitbreidingsplannen van Joffershof is door 36 van de 38 ‘direct betrokken’ buurtbewoners ondertekend.  ’Dat betekent dat de buurt zich bijna unaniem heeft uitgesproken’, zo melden de omwonenden aan de griffie van de gemeente Boxmeer. Bij de petitie is tevens een ingevulde handtekeningenlijst gevoegd. ‘Hiermee willen wij onze bezwaren kenbaar maken en vragen de gemeenteraad hiermee rekening te houden’, zo besluiten de buurtbewoners, die onder meer voor verkeers- en geluidsoverlast vrezen mocht de uitbreiding van Joffershof daadwerkelijk gestalte krijgen. Zij zien liever dat de mfa in de kerk wordt gerealiseerd. De gemeenteraad buigt zich op 9 december opnieuw over de mfa-kwestie in Vierlingsbeek.

Duidelijk is in elk geval dat de nieuwe gemeenteraad van het Land van Cuijk het uiteindelijke besluit over de mfa neemt.

Zie ook: www.ilovevierlingsbeekgroeningen.nl/nieuws/vierlingsbeek/89800/mfa-in-laurentiuskerk-op-losse-schroeven-na-emo