Zangeres Helen Nillesen treedt samen met De Herleving op tijdens het concert The Final Countdown in Concordia.
Zangeres Helen Nillesen treedt samen met De Herleving op tijdens het concert The Final Countdown in Concordia. Persfoto

Harmonie neemt met concert afscheid van Concordia

Vierlingsbeek

Harmonie De Herleving onder leiding van dirigent Eric Roefs houdt op zaterdagavond 18 december onder de titel The Final Countdown haar laatste concert in Zalencentrum Concordia, dat in 2022 wordt omgetoverd in Vitaliteitscentrum Brabant, met onder meer een fysiotherapeutenpraktijk, fitnesscentrum, sportcafé, hotel en een bed and breakfast (B&B). Speciaal voor deze gelegenheid wordt de Vierlingsbeekse harmonie versterkt door zangeres Helen Nillesen en pianist Ruud Jacobs. Met Herleving-lid Elly Collaris blikt de redactie van de website www.ilovevierlingsbeekgroeningen.nl vooruit op het concert. 

Ja, Elly, licht eens een tipje van de sluier op. Wat kunnen de mensen verwachten?
“Tja, het meeste staat hierboven al. Het is dus écht het laatste concert van harmonie De Herleving in Concordia. Het wordt een keigezellige, muzikale avond waarop veel bekende melodieën de revue passeren. Mensen die een entreekaartje kopen, krijgen niet alleen een wervelende avond gepresenteerd, maar ook twee consumpties en lekkere hapjes. Dat Helen en Ruud meedoen,  is geweldig. Helen is zelf lang lid geweest van de harmonie. Het is natuurlijk erg leuk om met een oud lid, dat ook nog een Nillesen is, dit tijdperk af te sluiten, Het blijft namelijk een raar idee dat we na 18 december niet meer bij Concordia repeteren.”

Het wordt dus een mix aan muziek? Noem eens een paar nummers die jullie spelen.
Ja, het wordt inderdaad een mix aan muziek. Ik vertel natuurlijk niet alles, maar het is 100 procent zeker dat we ‘The Final Countdown’ spelen, hahaha. Nou vooruit, nog twee nummers: ‘Easy Lover’ en ‘Think’. Maar de  rest blijft een verrassing.”

Hoelang zijn jullie al bezig met de voorbereidingen van dit concert?
“Eigenlijk zijn we al na de grote vakantie begonnen. Natuurlijk niet alle nummers ineens. Gaandeweg september, oktober en november kwamen er meer bij.”

Is het een concert voor jong en oud?
“Jazeker. Het is voor alle leeftijden. Er zit voor iedereen wel wat bij. Van modern en populair tot andere bekende melodieën.”

Wil je nog iets melden? Zijn we iets vergeten?
“Nou, de mensen in Vierlingsbeek moeten niet vergeten een kaartje te kopen. Niet alleen om Helen, Ruud en harmonie De Herleving te zien, maar zeer zeker ook te komen voor Jan Nillesen. Ook voor hem is het het laatste optreden in zijn  eigen Concordia.”

Kaarten voor dit concert kosten 12,50 euro, inclusief twee consumpties en hapjes. De zaal gaat open op 19.30 uur. Kaarten zijn te bestellen via wielnillesen@hotmail.com of via marijnbroeren85@gmail.com