Hartje Vierlingsbeek in kerstsfeer....
Hartje Vierlingsbeek in kerstsfeer.... Foto: Vrolijk Vrijthof Vierlingsbeek

Kerstboomversierders en grote kerstboom gezocht

Vierlingsbeek

Vrolijk Vrijthof Vierlingsbeek (VVV) is naarstig op zoek naar nieuwe enthousiaste vrijwilligers die hun handen uit de mouwen willen steken om de bomen rondom het centrale hart van het dorp, het Vrijthofplein, rond de kerstdagen op te vrolijken met kerstverlichting. 


Na zo’n twaalf jaar stopt de werkgroep VVV, die bestaat uit Bert Linders, Erik van de Hagen, Joop Verbeeten, Hans Hendriks, Koen Klaassen, René Schaeffers en Stan Hendriks, er per direct mee. Ze willen het stokje graag doorgeven aan een jongere generatie, onder meer vanwege het feit dat ze het zelf ‘enigszins onverantwoord’ vinden om op hun leeftijd nog op een hoogwerker te staan. ‘Hopelijk zijn er jongere dorpsgenoten die dit met eigen ideeën over willen nemen’, meldt VVV. De werkgroep wil de nieuwelingen, indien gewenst, zeker het eerste jaar nog wel begeleiden. Nieuwe VVV’ers zijn er ongeveer 3 à 4 zaterdagmorgens mee kwijt. Afhankelijk van de grootte van de groep. Des te meer vrijwilligers, des te minder tijd het ze kost. Inmiddels heeft zich al een vijftal belangstellenden gemeld. Andere mensen die willen helpen, kunnen zich melden bij een van de leden van de (binnenkort stoppende) werkgroep.

Tevens wordt er nog gezocht naar een grote, hoge, vrijstaande kerstboom (type spar, maximale omtrek 100 centimeter) als blikvanger van en voor ‘Vierlingsbeek in kerstsfeer’. Ook hiervoor doet VVV een beroep op de bevolking om mee te denken en te doen. Wie kan helpen, wordt verzocht contact op te nemen met  een van de  werkgroepleden of een van de bestuursleden van de Vierlingsbeekse dorpsraad.

Er wordt gezocht naar een grote kerstboom.