De trainsters Milly Tjin (links) en Monique Nabuurs.
De trainsters Milly Tjin (links) en Monique Nabuurs. Foto: Persfoto

Pilates en Xcore in Vierlingsbeek

Vierlingsbeek

Sporten op muziek voor dames tussen de 16 en 70 jaar. Het kan sinds ruim een jaar in Vierlingsbeek onder begeleiding van Monique Nabuurs en Milly Tjin.

Inmiddels bestaat Milly Fit groepsfitness al meer dan een jaar in Vierlingsbeek en in korte tijd is het ledenaantal gestegen tot bijna tachtig dames. Desalniettemin staat persoonlijke aandacht en betrokkenheid richting de leden hoog in het vaandel bij Monique Nabuurs en Milly Tjin. “Dat iedereen zich op zijn gemak en thuis voelt bij onze club vinden we belangrijk”, aldus Milly. “We kennen iedereen persoonlijk bij naam en we zorgen ervoor dat iedereen gehoord en gezien wordt. Sporten moet vooral heel leuk zijn maar professionele, deskundige begeleiding vinden wij even belangrijk. Die combinatie zorgt voor succes!”

Er was behoefte aan sporten op muziek in groepsverband, zo bleek. Ieder doet zijn eigen ding, maar toch doe je het samen. Vorige jaar startte Milly met vier Xcore-trainingen per week in Vierlingsbeek. Ondertussen telt het rooster wekelijks zes Xcore-trainingen. Het bijzondere van deze ultieme core-training, waarbij je een buis met granulaat gebruikt, is dat deze buiten gegeven wordt. “We zitten al zoveel binnen, het buiten sporten geeft een extra dimensie volgens de leden”, legt Milly uit. Wanneer het slecht weer is worden de trainingen sporadisch binnen in de zaal gegeven.

Naast Milly verzorgt Monique Nabuurs inmiddels drie trainingen per week. “Ik ontvang in eenzelfde les deelnemers tussen de 16 en 70 jaar. Die variatie is zo leuk aan onze trainingen. Iedereen kan het zo fanatiek maken als men zelf wil. Het is écht voor iedereen geschikt!”, vertelt Monique enthousiast. “De dames blijven voor en na het sporten vaak nog even kletsen, in het dorp is het een sociale en gezellige aangelegenheid geworden.”

Om het aanbod compleet te maken biedt Milly sinds september Pilates-lessen aan. Daar waar Xcore een energieke les is, maakt Pilates op een rustigere wijze de verbinding tussen lichaam en geest.

Pilates is een zogeheten body & mind-les waarbij ruimte is voor inspanning, maar daarnaast ook voor ontspanning. “Iets wat we allen zeer goed kunnen gebruiken in deze gehaaste samenleving”, weet Milly. “Doordat er bij Pilates op een zeer geconcentreerde en gecontroleerde manier wordt gewerkt aan onder andere een sterkere rug en bekkenbodemspieren, wordt deze les veelvuldig aanbevolen door fysiotherapeuten en andere medische specialisten.” De Pilates-lessen worden binnen gegeven in de zaal op het Schootsveld in Vierlingsbeek.

Wil jij eens mee komen doen? Meld je dan gerust aan voor een vrijblijvende proefles. Dat kan via mail info@millyfit.nl of via WhatsApp; 06-28684209. Kijk voor meer informatie op www.millyfit.nl.

Lesrooster Pilates:

Wo: 9.00u – 10.00u

Do: 20.30u – 21.30u

Lesrooster Xcore

Ma: 9.00u – 9.45u

Ma: 18.30u – 19.15u

Ma: 19.30u – 20.15u

Di: 19.00u – 19.45u

Do: 18.30u – 19.15u

Do: 19.30u – 20.15u

Milly biedt sinds september ook Pilates-lessen aan.