Lynn Blenckers juicht na een score voor Saint-Raphaël Var, de club die ze verruilt voor Venelles.
Lynn Blenckers juicht na een score voor Saint-Raphaël Var, de club die ze verruilt voor Venelles. Foto: eigen foto

Volleybalster Lynn Blenckers naar Pays d’Aix Venelles: ‘Stapje hoger’

Sport

Lynn Blenckers (27) blijft volleyballen in Frankrijk. Ze verruilt Saint-Raphaël Var, nabij Frejus en Cannes, na twee seizoenen voor Pays d’Aix Venelles, dat ook in de hoogste Franse volleybalklasse uitkomt en afgelopen seizoen als derde op de ranglijst eindigde.

De Vierlingsbeekse middenspeelster verkast van de Côte d’Azur naar de ruim honderd kilometer noordelijker gelegen Franse stad. Venelles maakt deel uit van het arrondissement Aix-en-Provence. “Het is in mijn ogen weer een stapje hogerop”, zegt Blenckers enthousiast. “De afgelopen twee seizoenen heb ik getraind onder de Franse toptrainer Alexis Farjaudon. Hij ging weg bij Saint-Raphaël Var en vroeg me ik met hem mee wilde gaan. Daar hoefde ik eigenlijk niet lang over na te denken, want onder hem was ik afgelopen seizoen ook aanvoerder. We hebben een klik.”

Venelles is een ambitieuze club, die ook Europees speelt en waar volleybalsters van acht verschillende nationaliteiten onder contract staan, weet Blenckers. Met een lach: “En daar komt nu dus een Nederlandse, een Vierlingsbeekse zelfs, bij. Vanwege het WK in Nederland begin ik pas op 29 augustus met de voorbereiding op het nieuwe seizoen, dat in Frankrijk op 22 oktober start. Ik heb dus nog even de tijd om mijn verhuizing te regelen.”


Persfoto Pays d’Aix Venelles.

Lynn Blenckers, die voordat ze in Frankrijk aan de slag ging ook voor Activia, Peelpush, FAST, het Belgische Hermes Oostende en het Duitse Ladies in Black speelde en momenteel bij haar ouders in Vierlingsbeek verblijft, kijkt uit naar haar nieuwe avontuur. “Zeker. Ik ben erg blij met mijn nieuwe club. Zeker omdat we ook Europees gaan spelen. Liberec, de kampioen van Tsjechië, is onze eerste tegenstander. Een mooie uitdaging.”

Kijk naar het introductieflimpje van Lynn Blenckers op het clubkanaal van Pays d’Aix Venelles: 

https://www.linkedin.com/company/pays-d-aix-venelles-volleyball/posts/?feedView=all