Frank Brands zet zijn handtekening onder het contract met ZVV Beringe.
Frank Brands zet zijn handtekening onder het contract met ZVV Beringe. Foto website ZVV Beringe

Frank Brands nieuwe trainer ZVV Beringe 1

Sport

ZVV Beringe heeft overeenstemming bereikt met Frank Brands. Hij is met ingang van het seizoen 2022/2023 de nieuwe hoofdtrainer van ZVV Beringe 1. Brands volgt Richard van de Kerkhof op die na 2 succesvolle jaren vertrekt bij de club. Dat meldt de zaalvoetbalvereniging op haar website. 

Frank Brands is een bekende in de zaalvoetbalwereld en komt over van FP Halle-Gooik. Bij de Belgische topclub was Brands trainer van FP Halle-Gooik U21. In het verleden was Brands als speler actief in de Eredivisie bij onder meer Venray, Konica en LZV/Kuijpers en kwam hij vijftien keer uit voor de nationale ploeg van Nederland. Als trainer was Brands werkzaam bij onder meer ZVV Amiticia en Lake Valley. Ook was hij als assistent-coach onderdeel van meerdere Champions League-campagnes van de Duitse kampioen Hamburg Panthers. Daarnaast heeft hij een eigen zaalvoetbalschool genaamd TOF, gericht op spelers van 6 tot en met 13 jaar.

Brands geeft zelf aan dat hij voor ZVV Beringe heeft gekozen vanwege de gezonde ambities van de club en de talentvolle spelersgroep. Komend seizoen speelt ZVV Beringe 1 voor het eerst op landelijk niveau, de Eerste Divisie. Hierin ziet Brands een uitdaging, maar verwacht hij ook dat de spelersgroep mee kan op dit niveau. Hierbij verwacht hij steun vanaf volle tribunes op de vrijdagavond, want dat zou wel eens doorslaggevend kunnen zijn. Naast de prestaties wil hij zich ook richten op ontwikkeling van individuele spelers binnen de selectie. Hierin zullen ook de jeugdige talenten de kans krijgen om zich te laten zien. 

Het bestuur van ZVV Beringe heeft er alle vertrouwen in dat met het aanstellen van Frank Brands er een mooie sportieve toekomst in het verschiet ligt.