Mike Teunissen uit Ysselsteyn tijdens de editie 2019, vanwege corona de laatste Daags na de Tour tot op heden.
Mike Teunissen uit Ysselsteyn tijdens de editie 2019, vanwege corona de laatste Daags na de Tour tot op heden. Foto: Daags na de Tour

Vrijwilligers voor kassa’s wielerronde

Sport

De organisatie van Daags na de Tour in Boxmeer is op zoek naar vrijwilligers die maandag 25 juli de kassa’s willen bemannen bij de toegangen naar het wielerparcours. Het gaat om een groep van veertien personen die bij zeven kassa’s wordt ingezet. 

Al jarenlang wordt bij de profronde, die elk keer weer tienduizenden toeschouwers trekt, geen entree meer geheven. Wél krijgen bezoekers van het evenement de mogelijkheid voor een vrijwillige gift. Bezoekers kunnen contant geld doneren of een donatie via een QR-code doen. Om dat bij de kassa’s in goede banen te leiden, zijn tweetallen nodig die dat regelen. De organisatie ziet de vrijwilligers, die achttien jaar of ouder moeten zijn, het liefste van één vereniging komen. Tegenover de vrijwillige inzet staat een vergoeding waarmee de clubkas kan worden gespekt. Het is de bedoeling dat de kassavrijwilligers die maandag van 17.00 tot ongeveer 21.00 uur worden ingezet.

Verenigingen die zich aan willen melden of hier meer informatie over willen hebben, kunnen reageren via info@daagsnadetour.nl.