Ook trainer-coach Rinus Ugen van DES is tevreden na de ruime 4-19 winst op DOT.
Ook trainer-coach Rinus Ugen van DES is tevreden na de ruime 4-19 winst op DOT. Foto: Persfoto

DES haalt uit tegen DOT

Sport

De korfbalsters van DES hebben de zaalcompetitie in de eerste klasse sterk afgesloten. De Vierlingsbeekse ploeg won zondag in sporthal De Kubus in Deurne afgetekend van DOT uit Vlierden: 4-19 (1-13).

DES, dat enkele basiskrachten vanwege ziekte en schoolverplichtingen miste, begon voortvarend aan de wedstrijd. DOT trok zich net als in het eerdere duel op zondag 20 februari (12-7 winst voor DES) ver terug richting de eigen korf om snelle doorbraken van DES te voorkomen en de vang te pakken, maar dit keer wisten de roodwitten zeker in de eerste helft makkelijker de korf te vinden en de duels onder de korf vaker te winnen.

Het vlot combinerende DES, dat lange tijd met de (ook nog scorende) A-talenten Lisanne Koenen en Linde van Treek in de basis speelde, liet in de tweede helft de teugels vieren, waardoor de doelpuntengrens van twintig net niet werd gehaald en de thuisploeg in de slotfase een iets draaglijker aanzien aan de eindstand kon geven.

De zaalcompetitie zit erop. DES, dat achter de terechte kampioen JES/Klick15 op de tweede plaats eindigde, kan zich nu gaan opmaken voor het vervolg van de veldcompetitie in de eerste klasse, waarin het met twaalf punten uit acht duels op de derde plaats staat achter Flash (veertien punten uit acht duels) en SVO (vijftien punten uit acht wedstrijden).

Doelpunten Milou van den Boogaard (5), Maud van Rhee (3), Babs van Daal (3) Lisanne Koenen (3), Eline van Treek (3), Linde van Treek en Janneke Koenen.