Volharding won zondagmiddag de topper tegen DAW Schaijk: 2-3.
Volharding won zondagmiddag de topper tegen DAW Schaijk: 2-3. Foto: Antoon Jeuken

Volharding wint topper in Schaijk

Sport

Volharding heeft zijn positie als koploper in de tweede klasse F zondagmiddag verder verstevigd. De Vierlingsbeekse ploeg won zondag het uitduel met naaste concurrent DAW Schaijk verdiend met 2-3 (2-3).

De gasten begonnen sterk aan de topper en namen vanaf het allereerste fluitsignaal het initiatief, maar de thuisploeg scoorde in de 18e minuut tegen de verhouding in uit de eerste counter de openingstreffer: 1-0. Volharding raakte daardoor echter niet van de wijs en keerde de achterstand via doelpunten van aanvoerder Mark Blenckers, topschutter Vincent Buijssen en verdediger Nino Janssen om in een 1-3 voorsprong. In de blessuretijd van de eerste helft maakte DAW Schaijk de 2-3.

In de tweede helft gingen de gastheren met veel hoge ballen op zoek naar de gelijkmaker, maar hield de verdediging van de roodwitten met de sterk spelende doelman Bono Barten stand. In de slotfase kreeg Nino Janssen samen met een speler van DAW bij een opstootje de rode kaart, maar dat kon de feestvreugde bij Volharding na afloop niet deren.

Door deze zege blijft Volharding leiden in de stand van de tweede klasse F met 36 punten uit vijftien duels.  Emplina staat tweede met 30 punten uit vijftien wedstrijden en DAW Schaijk bezet plaats drie met 29 punten uit 15 duels.