Volharding is op zoek naar een nieuwe coach voor het eerste vrouwenteam.
Volharding is op zoek naar een nieuwe coach voor het eerste vrouwenteam. Foto: Antoon Jeuken

Maarten van Koulil stopt als vrouwentrainer van Volharding

Sport

Maarten van Koulil (36) uit Cuijk gaat Volharding na twee seizoenen verlaten. De Vierlingsbeekse voetbalclub moet daardoor op zoek naar een nieuwe trainer-coach voor het eerste vrouwenteam, dat momenteel uitkomt in de vierde klasse.

Van Koulil kan zijn werkzaamheden niet langer combineren met het trainerschap. “Vanwege ploegendiensten. Ja, het is jammer, maar ik maak even een pas op de plaats na 22 jaar trainer te zijn geweest van meerdere vrouwen- en jeugdteams. Ik hoop dat ze bij Volharding een goede trainer vinden om de selectie te trainen en te coachen, want dat verdienen de groep en de club. Volharding is een prettige, prima georganiseerde vereniging waar het als trainer plezierig werken is.”

Roel Zwartjens van de technische commissie vindt het jammer dat Van Koulil stopt. “Wij waren als Volharding inderdaad graag doorgegaan met Maarten. De jonge spelersgroep is enthousiast over zijn manier van trainen en heeft zich de laatste 1,5 jaar onder Maarten verder ontwikkeld, maar we hebben ook begrip voor zijn keuze om Volharding na dit seizoen te verlaten vanwege de combinatie met zijn werk. Dat tekent ook zijn betrokkenheid en enthousiasme om er alleen voor te gaan als hij zich voor de volle honderd procent kan geven. We gaan op zoek naar een nieuwe trainer die past bij de club en het team. Met Volharding willen we ook met de vrouwen op een hoger niveau gaan spelen. Er komen veel goede jeugdspelers aan. Onze ambitie is om binnen een paar jaar in de derde klasse te spelen.”

Volharding gaat nu op zoek naar een nieuwe trainer.

Sollicitaties kunnen worden gemaild naar tc@rkvv-volharding.nl.