Het thuisduel Volharding-Heeswijk van komende zondag is geschrapt.
Het thuisduel Volharding-Heeswijk van komende zondag is geschrapt. Persfoto

Competitie amateurvoetbal komend weekend deels stilgelegd

Sport

De KNVB legt een deel van de competities in het amateurvoetbal komend weekend stil. De voetbalbond neemt pas later een definitief besluit over de gevolgen van de nieuwe coronamaatregelen.

De geplande competitiewedstrijden op het hoogste amateurniveau, de zogenaamde A-categorie bij de junioren en senioren, gaan komend weekend niet door, meldt de KNVB maandag in een verklaring. Op vrijwillige basis worden wel inhaalwedstrijden gepland. Tot de A-categorie behoren ook het tweede en derde team en de eerste jeugdteams van Volharding.

De duels in de B-categorie worden wél afgewerkt. Daar gaat het bijvoorbeeld om vriendenteams. ‘In de recreatieve competities willen de pupillen, junioren en senioren vooral zoveel mogelijk voetballen’, aldus de KNVB. ‘Teams die niet willen voetballen, kunnen op coulance en medewerking rekenen’. 

De voetbalbond moest een besluit nemen over de competities, omdat het demissionair kabinet vrijdag bekendmaakte dat er vanaf afgelopen zondag na 17.00 uur niet meer mag worden getraind door amateursporters. Een grote meerderheid van de 1,2 miljoen amateurvoetballers kan niet trainen voor 17.00 uur.

Ook het voor komende donderdag om 20.00 uur geplande (eerder vanwege corona afgelaste) inhaalduel Olympia-Volharding is afgelast. 

Voor meer informatie klik hier.