DES bond zondagmiddag Korloo aan de zegekar: 18-11. Op de foto wordt de zege gevierd samen met twee pupillen van de week.
DES bond zondagmiddag Korloo aan de zegekar: 18-11. Op de foto wordt de zege gevierd samen met twee pupillen van de week. Foto: Ron Koenen

Ruime overwinning DES

Sport

De korfbalsters van DES wonnen zondag in de eerste klasse de strijd om plek drie op de ranglijst met 18-11 van Korloo.

De Vierlingsbeekse ploeg kende een vliegende start, speelde een ijzersterke eerste helft (ruststand 8-1), maar zag de gasten uit Loosbreek in het tweede deel van de wedstrijd beter in hun spel komen. Korloo scoorde vlak na rust direct twee keer op rij en kwam terug tot 12-8, maar DES zag in het vervolg van het duel door zelf regelmatig te scoren de zege nooit in gevaar komen. Beide ploegen scoorden in de tweede helft tien keer.

Door deze overwinning blijft DES meedoen om de ereplaatsen in de eerste klasse. De ploeg van trainer-coach Rinus Ugen staat nu op de derde plek, met acht punten uit zes duels. Koploper SVO heeft dertien punten uit zeven duels en Flash staat op plek twee met twaalf punten uit zeven wedstrijden.

Doelpunten DES: Milou van den Boogaard (5), Maud van Rhee (4), Merel Klaassen (2), Janneke Koenen (2), Babs van Daal (2), Marly Jilesen (2) en Eline van Treek.

Komende zondag speelt DES tegen laagvlieger KVS’17. Het duel in Schijndel begint om 11.15 uur.