Matty Lemmens en zijn echtgenote Inge Litjens werden dinsdagavond bij DES in het zonnetje gezet.
Matty Lemmens en zijn echtgenote Inge Litjens werden dinsdagavond bij DES in het zonnetje gezet. Foto: Chantal Hendrix

Matty Lemmens erelid DES

Sport

Matty Lemmens is dinsdagavond tijdens de algemene ledenvergadering vanwege zijn verdiensten als voorzitter benoemd tot erelid van DES. De Vierlingsbekenaar hanteerde veertien jaar de voorzittershamer voor de plaatselijke korfbalclub, die de laatste jaren mede door zijn inzet een groei kent in ledenaantal en sinds vorig seizoen met een talentvolle selectie weer actief deelneemt aan het wedstrijdkorfbal. 


Lemmens, van beroep teamleider Service en Financiën bij Korfbalverbond (KNKV), werd door Ron van Daal, de nieuwe voorzitter, in kantine De Soeten Inval voor het oog van een tachtigtal leden in het zonnetje gezet “Je hebt je al die jaren met veel energie en plezier ingezet voor DES. Mede door jouw enthousiasme is DES uitgegroeid tot een bloeiende vereniging. Daarvoor willen we je met dit erelidmaatschap bedanken.” De oud-voorzitter was er na het in ontvangst nemen van de bijbehorende oorkonde ‘even stil van’. “Dit emotioneert me. Ik had dit niet verwacht, en had dit zonder de steun van het thuisfront, mijn drie dames (vrouw Inge, dochters Sophie en Louise, red.) thuis niet gekund. Maar het is mooi dat ik op deze manier voor altijd aan de club verbonden blijf. Bedankt!”

Door Eendracht Sterk (DES), dat momenteel 117 leden telt, heeft de wind mee, zowel op organisatorisch als sportief gebied. Wensen voor de toekomst zijn onder meer promotie van het eerste team naar de overgangsklasse, groeien naar minimaal 150 leden, waardoor alle lichtingen uit twee teams bestaan, het werven van (nog) meer sponsoren en op termijn, als de tijd daar rijp voor is, fuseren met voetbalclub Volharding. “Want samen kun je meer dan alleen, daar ben ik heilig en keihard van overtuigd”, aldus Van Daal.