Renuka de Kunder (rechts) is blij met alle steun voor Samenspeeltuin Gewoon Buiten in Overloon.
Renuka de Kunder (rechts) is blij met alle steun voor Samenspeeltuin Gewoon Buiten in Overloon. Foto: Persfoto

Zandwatertafel voor speeltuin Gewoon Buiten

Regio

Samenspeeltuin Gewoon Buiten in Overloon krijgt 5.000 euro van het Postcode Loterij Buurtfonds. Van dit geld is een zandwatertafel besteld, zo meldt voorzitter Renuka de Kunder van de stichting Recreatie en Meer. “Helaas is het nog een kleine variant, omdat de prijzen van hout flink gestegen zijn. Het begin is er, deze zandwatertafel kan in de toekomst flink uitgebreid worden.”

Ze vervolgt: “Bij de realisatie van dit mooie spelelement komt echter meer kijken dan enkel het aanschaffen van dit speeltoestel. Wij hebben een puls moeten slaan en we moeten nog een pomp en wat onderdelen bestellen. Ook hier komen de nodige kosten bij kijken. Gelukkig hebben we ook een sponsor gevonden die 3000 euro wil doneren voor onder meer de pomp, de puls, fruitbomen etc. Het betreft Robbert Vlendre uit Venray. Wij zijn zowel deze sponsor als het Postcode Loterij Buurtfonds zeer dankbaar.”

Ondertussen heeft de speeltuin bij het Oorlogsmuseum in Overloon (Museumpark 1) een natuurlijke ingang gekregen, is er wifi in het eerste gedeelte van de speeltuin gerealiseerd en is er het nodige onderhoud gepleegd. 

Er zijn mogelijkheden genoeg voor donateurs en bezoekers om geld te doneren aan de stichting, bijvoorbeeld via de website www.speeltuingewoonbuitenoverloon.nl, de slak in de speeltuin of het rekeningnummer NL73RABO0305938487 t.n.v. TJG Weenink.

Voor meer informatie: www.speeltuingewoonbuitenoverloon.nl