Het groente-, fruit- en tuinafval en etensresten (GFT-e) worden tot nader order eenmaal per twee weken opgehaald.
Het groente-, fruit- en tuinafval en etensresten (GFT-e) worden tot nader order eenmaal per twee weken opgehaald. Foto: Gemeente

Inzameling GFT-e eenmaal per twee weken

Regio

Met ingang van de maand augustus worden in de gemeente Land van Cuijk het groente-, fruit- en tuinafval en etensresten (GFT-e) tot nader order eenmaal per twee weken opgehaald. Tot nu toe werd dat in de zomermaanden iedere week gedaan.

“Echter door krapte op de arbeidsmarkt en personeel dat ziek is, zegt de afvalinzamelaar, Van Kaathoven, niet anders te kunnen”, meldt de woordvoering van de gemeente Land van Cuijk. “Wat betekent dit voor de inwoners? De groene container voor GFT-e wordt om de veertien dagen geleegd. Heb je een nieuwe container aangevraagd dan kan de levering iets langer duren. Je huidige container moet eerst geleegd zijn. De frequentie van het inzamelen van het plastic, blik en drankkartons blijft hetzelfde, eens in de twee weken. De frequentie van het inzamelen van het restafval (blauwe tariefzak) blijft hetzelfde, eens in de vier weken. Heb je een afvalkalender gedownload van onze website dan is die niet meer geldig. We plaatsen zo snel mogelijk een nieuwe. Blijf de gemeentelijke informatiekanalen, onze gemeentepagina maar ook onze website en social media, in de gaten houden voor wijzigingen bij de afvalinzameling.”

De gemeente heeft ook een tip: download de AfvalApp. “De AfvalApp bevat de inzameldagen, informatie over de verschillende afvalsoorten, adressen van milieustraten en telefoonnummers. Als je je postcode en huisnummer invoert, krijg je de afvalkalender van jouw buurt of wijk. Je kunt ook de inzameldagen koppelen aan je agenda op je smartphone of tablet en ervoor kiezen de avond of ochtend ervoor een herinnering (notificatie) te krijgen. Met push-berichten kunnen we je via de app ook snel bereiken als er iets bijzonders aan de hand is op het gebied van de afvalinzameling. De app is gratis. Download de app via de AppStore of Google Play Store onder De AfvalApp. De AfvalApp kun je ook raadplegen via www.deafvalapp.nl.”