Metameerleerlingen verzorgen bruidsshow.
Metameerleerlingen verzorgen bruidsshow. Foto: Annemieke van Keijsteren, docent Metameer

Metameerleerlingen organiseren bruidsshow

Regio

In de kapel in de Kloosterstraat in Stevensbeek vond op 29 juni een bruidsshow plaats. Dertig derdejaarsleerlingen Zorg & Welzijn van Metameer Stevensbeek hadden een complete bruidsshow voorbereid en showden het resultaat aan een enthousiast publiek. 

In de lessen werd eerst gestart met een moodboard ‘hoe moet een bruiloft eruitzien?’. Daarna gingen de leerlingen bij het vak uiterlijke verzorging aan de slag met jurken, make-up en haren en bij het vak facilitaire dienstverlening, catering en inrichting met de hapjes, bruidstaart en locatie-inrichting. Het resultaat: een complete bruidsshow op locatie. Een leerling geeft aan: “Zo leuk dat we op een muziekje over de rode loper mochten om te laten zien wat we gemaakt hadden.” Ook docente Annemieke van Keijsteren kijkt terug op een geslaagde middag, waarop samenwerking centraal stond. Ze glundert en zegt: “Mooi om te zien hoe trots leerlingen en ook ouders waren!”

Een van de bezoekers na de show: “Wat was het ontzettend gaaf om de leerlingen bezig te zien. Een prachtige decoratie, een toplocatie en hardwerkende leerlingen. Complimenten aan iedereen die bijgedragen heeft. Ik heb genoten van iedere seconde. Leuk dat jullie dit ook zo organiseren. Ik denk dat de leerlingen niet alleen veel gedaan hebben, maar ook echt geleerd hebben. Ze straalden allemaal.” 

Voor meer informatie over het onderwijs op Metameer www.metameer.nl