De nieuwe waterput met kroon en het beeld van St. Goar
De nieuwe waterput met kroon en het beeld van St. Goar Foto: Persfoto

Inzegening gerenoveerde waterput met Vierlingsbeeks tintje

Regio

Tijdens een openluchtmis bij de St. Goarkapel in Meerlo wordt op zondag 10 juli de nieuw opgemetselde waterput ingezegend door de deken van Horst, Wilson Varela. Er zit ook een Vierlingsbeeks tintje aan de put, want een oud-leerling van kunstsmid Juul Baltissen uit Westerbeek, Eric Evers uit Vierlingsbeek, maakte een mooi sierkunstsmeedwerk voor op de put.

De mis begint om 10.30 uur. De eucharistieviering wordt opgeluisterd door fanfare Eendracht Meerlo. Vroeger trok een processie van de kerk naar de kapel. Tegenwoordig gaat iedereen op eigen gelegenheid. De kapel ligt aan de Postbaan op de grens van Meerlo en Wanssum. Ook de wandelroutes van Petranpad, Kapel tot beek en Nederlands langste wandelpad, het Pieterpad, voeren langs de kapel.

Door verschillende vrijwilligers en sponsoren is de waterput gerealiseerd. In de put is de oude hardsteen plaquette met het jaartal 1906 ingemetseld. In dat jaar is de put destijds gerestaureerd. Toen schonk ook de familie Kessels van Hoeve de Beijenbrugge de kapel met landerijen aan de parochie van Joannes de Doper.