De politie waarschuwt voor oplichters die langs de deuren gaan om te controleren op rookmelders. Deze zijn vanaf 1 juli verplicht in elk huis
De politie waarschuwt voor oplichters die langs de deuren gaan om te controleren op rookmelders. Deze zijn vanaf 1 juli verplicht in elk huis Foto: eigen foto

Politie: let op babbeltruc bij controle rookmelders

Regio

Met een nieuwe babbeltruc proberen criminelen woningen binnen te komen om hun slag te kunnen slaan. Daarbij gebruiken ze het voorwendsel om rookmelders te controleren.

Dat laat de politie in een waarschuwing in diverse media weten. De boeven maken gebruik van de wettelijke verplichting dat vanaf 1 juli dit jaar op elke etage van een woning een rookmelder moet hangen. De criminelen gebruiken bij de voordeur een zelfgemaakte identiteitskaart en geven bij de bewoner aan rookmelders te komen controleren.

De politie meldt dat zulke personen maar een ding voor ogen hebben: waardevolle goederen en geld stelen. Daarbij komt dat gemeente en politie nooit een woning controleren op de aanwezigheid van rookmelders. Wie in een huurwoning woont, zal van rookmelders worden voorzien door de woningcoöperatie die dat tijdig met de huurders kortsluit. Voor wie een verdacht persoon aan de deur krijgt, heeft de politie maar een advies: direct 112 bellen.

Zie ook eerder bericht:

https://www.ilovevierlingsbeekgroeningen.nl/nieuws/regio/93830/brandweer-roept-op-om-rookmelders-op-te-hangen