Berry Geurts bij een beschilderde wand.
Berry Geurts bij een beschilderde wand. Foto: Marga Nuijs

Muurschilderingen bij poli KNO Maasziekenhuis

Regio

Een mooi project van de Vrienden van het Maasziekenhuis in Beugen zie je terug op drie wanden van de polikliniek keel-, neus- en oorheelkunde. Vindingrijke ideeën van de KNO-artsen zijn door Berry Geurts uit Boxmeer vertaald in muurschilderingen. Zij schilderde Mees en Jopie, de voor kinderen bekende ‘mascottes’ van het ziekenhuis, op de lege witte wanden. 

Door Wanda Laarakkers

Na een verbouwing van de spreekkamers van de polikliniek keel- neus- en oorheelkunde (KNO) keken de patiënten tegen drie lege witte wanden aan. Dat moest anders, vonden de artsen. Ze klopten bij Berry Geurts aan. Naast haar werk als pedagogisch medewerker in het ziekenhuis kan Berry namelijk ook fantastisch schilderen. Samen bespraken ze de verschillende ideeën en deden inspiratie op. Berry Geurts: “Hoe fijn mag en kan het zijn om met een bundeling van ieders kwaliteiten voor onze vaak jonge patiënten en bezoekers van betekenis te mogen zijn?” 

Omdat de bezoekers van de poli KNO vooral ook kinderen zijn, werd besloten de wanden te beschilderen met de ‘mascottes’ van het ziekenhuis. Mees, het mannetje herkenbaar aan zijn rood-witte shirtje kijkt, omringd door instrumenten waar een KNO-arts mee werkt, in het oor van een konijn. Dat konijntje zullen kinderen herkennen als Jopie die al jaren vrolijk rondhuppelt op de Kinderafdeling. Elke beschildering is anders en uniek.

KNO-arts Hans Kruit: “Het is heel leuk geworden en we hebben al veel positieve reacties gehad van kinderen en volwassenen. Behalve dat het er gezellig uitziet hebben de beschilderingen ook een functie. Wanneer er afleiding nodig is, leg ik een instrument op tafel en vraag of het kind dat wil zoeken op de afbeelding. Het is fijn dat dit project door de stichting Vrienden van het Maasziekenhuis mogelijk is geworden.”

De Stichting Vrienden van het Maasziekenhuis zet zich belangeloos in voor een nog leefbaarder, aangenamer, sfeervoller, en aantrekkelijker Maasziekenhuis.

 Wilt u stichting Vrienden van het Maasziekenhuis steunen? Kijk owww.vvhm.nl/doneren