Een F-35 scheer over de daken van huizen in Friesland.
Een F-35 scheer over de daken van huizen in Friesland. Persfoto

Inwoners met nieuwsbrieven informeren over vliegbasis De Peel

Regio

Met nieuwsbrieven wil de gemeente Venray de inwoners op de hoogte blijven houden over ontwikkelingen rondom de heropening van vliegbasis De Peel. Dat maakte Bart van Dijk, namens de gemeente Venray programmamanager vliegbasis De Peel, dinsdagavond bekend tijdens een bijeenkomst in Ysselsteyn. Dat meldt het Venrayse nieuwsblad Peel en Maas. 

De eerste digitale nieuwsbrief verschijnt in de zomer. Zoals het er nu uitziet gebeurt dat niet op gezette tijden, maar alleen als er ook daadwerkelijk nieuws te melden is. Iedereen kan zich voor de gratis brief aanmelden via www.venray.nl/heropening-vliegbasis-de-peel en klik op de link Op de hoogte blijven.

Van Dijk was met enkele ambtenaren aangeschoven in zaal Roelanzia, waar de Ysselsteynse Werkgroep De Peel samen met het dorpsforum een informatiebijeenkomst belegde over de vliegbasis die Defensie vanaf 2024 wil reactiveren. De bedoeling was om inwoners bij te praten over de ontwikkelingen. Tevens presenteerde de werkgroep, die de komst van twaalf F-35-toestellen afkeurt, zich en er was de mogelijkheid tot het stellen van vragen. 

Tijdens die bijeenkomst werd tevens bekendgemaakt dat de belevingsvlucht met een F-35 rond De Peel, die Defensie heeft aangekondigd, waarschijnlijk pas in oktober kan plaatsvinden. Omdat de baan door achterstallig onderhoud niet door de F-35 kan worden gebruikt om te landen en op te stijgen, wordt het echter geen belevingsvlucht die de realiteit benadert. Want juist landen en opstijgen zorgen voor de meeste herrie. 

Belangstellenden kunnen zich aanmelden voor de nieuwsbrief.