IVN De Maasvallei houdt een excursie naar natuurgebied De Vilt.
IVN De Maasvallei houdt een excursie naar natuurgebied De Vilt. Foto: Persfoto

Excursie De Vilt

Regio

IVN De Maasvallei houdt op zondagmorgen 17 juli een excursie naar De Vilt. De wandelaars en de IVN-gidsen verzamelen zich om 10.00 uur bij de parkeerplaats aan De Moerbaan in Beugen. De parkeerplaats is per auto bereikbaar vanaf de Heiveldsestraat. Rond 12.00 uur zijn ze weer terug. Meedoen is gratis. Aan het eind van de excursie krijgen ze een kop koffie of thee aangeboden, hun bijdrage daaraan is volledig vrij.

De Vilt is een oude Maasmeander. De deelnemers gaan zich onder leiding van de gidsen vooral richten op de natte natuur: op zoek naar watervogels en genieten van waterplanten en oeverbegroeiing. Een verrekijker meenemen is aan te raden. Natuurparel De Vilt is eigendom van het Brabants Landschap. In dit gebied bevinden zich twee grote plassen: De Beugense Vilt en de Oeffeltse Vilt. Daaromheen liggen bloemrijke graslanden, ruigtes, heggen en bossen. Tussen 2008 en 2012 heeft het Brabants Landschap het gebied flink onder handen genomen. Daarbij zijn natuurwaarden en waterkwaliteit hersteld.

Voor deelname aan deze excursie is vooraf aanmelden verplicht. Aanmelden tot 15 juli door een mail te versturen naar peterj.goes@gmail.com.