De jeneverbes.
De jeneverbes. Foto: Persfoto

Wandeling door Overloonse bossen

Regio

IVN De Maasvallei zet een wandeling door de Overloonse bossen op touw.

De route voert over de stuifzandheuveltjes die zijn ontstaan door opstuivend zand. Verderop door een hopelijk bloeiend heideterrein en langs diverse loof- en naaldbomen. Heel bijzonder zijn de jeneverbesstruiken. Tussen 2008 en 2012 zijn de bomen in de directe omgeving daarvan gekapt zodat de jeneverbes optimaal kan profiteren van het licht. Bovendien zijn er plekken waar de jeneverbes zich vermeerderd heeft. Verderop onder de hoogspanning door, een van bomen vrij gemaakt terrein waar de heide weer terug mag komen. Hier bevindt zich ook een mooie poel en een insectenhotel. 

De wandeling vindt plaats op zondag 14 augustus en begint om 10.00 uur. Ze duurt ongeveer twee uur en is niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Honden zijn niet toegestaan. Verzamelen om 10.00 uur op de parkeerplaats van de Raaijhal (sporthal) aan de Raaijweg in Overloon. Na afloop is er koffie/thee, hiervoor wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. 

Aanmelden kan bij Dorette van Loon: thmj.vanloon@hetnet.nl, of telefoon 0478-636463, of bij Ben Verheijen via telefoon 0478-642577.