De gemeente Land van Cuijk houdt twee sportcafés.
De gemeente Land van Cuijk houdt twee sportcafés. Foto: Henk Lammen

Sportcafés in Land van Cuijk

Regio

Op maandag 4 en dinsdag 5 juli organiseert de gemeente Land van Cuijk twee sportcafés voor alle sportverenigingen en sport- en beweegaanbieders uit gemeente Land van Cuijk. Op maandag 4 juli zijn belangstellenden welkom  bij WVV Constantia in Wanroij en op dinsdag 5 juli bij VV SIOL in Katwijk. 

In de sportakkoorden van Land van Cuijk is afgesproken dat de gemeente periodiek met verenigingen en sport- en beweegaanbieders samenkomt. Tijdens de coronapandemie was het lange tijd niet mogelijk om fysiek bijeenkomsten te organiseren. 

Tijdens de sportcafés komen een aantal thema’s aan bod, zoals vitaal verenigen en de verenigingsondersteuning in de gemeente. Vervolgens komen twee gastsprekers aan het woord. Over het thema gezonde sportomgeving houdt Irene Walk (JOGG-Teamfit) een presentatie. Hierbij wordt tevens een stimuleringsbudget voor sportverenigingen gepresenteerd. Het tweede thema staat in het teken van sociale veiligheid op de vereniging. Eén thema wat voor veel verenigingen hoog op de agenda staat. Vanuit NOC*NSF wordt een inspiratiesessie over dit thema gegeven.

Alle sportverenigingen en sport- en beweegaanbieders zijn welkom om aan te sluiten bij de sportcafés. De inhoud van beide avonden is gelijk. Aanmelden kan door een mail te sturen naar verenigingsondersteuner Thomas Peeters Weem, via thomas@negen.nl.