De gemeente adviseert ondernemers om extra alert te zijn als ze een telefoontje, factuur of een opdrachtbevestiging ontvangen voor een advertentie.
De gemeente adviseert ondernemers om extra alert te zijn als ze een telefoontje, factuur of een opdrachtbevestiging ontvangen voor een advertentie. Foto: Logo

Fraude met gemeentegids

Regio

Lokale ondernemers uit de gemeente Land van Cuijk laten weten dat ze telefonisch en per mail zijn benaderd door bedrijven die voor de gemeentegids advertentieruimte willen verkopen. ‘Let op: dit gebeurt niet in naam van de gemeente Land van Cuijk’, zo meldt een gemeentewoordvoerder. 

Akse Media bv. gaf voorheen de officiële gemeentegids uit voor de voormalige gemeenten Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill en Sint Hubert. Alle andere bedrijven handelen niet uit naam van de gemeente.

De gemeente Land van Cuijk adviseert ondernemers om extra alert te zijn als ze een telefoontje, factuur of een opdrachtbevestiging ontvangen voor een advertentie. Bij twijfel kunnen ze altijd contact opnemen met de gemeente Land van Cuijk via (0485) 854 000. Fraude kunnen ze ook melden via het landelijke fraudemeldpunt: www.fraudemeldpunt.nl